avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala din culpa

Am avut un accident de circulatie(am pierdut controlul masinii pe un drum acoperit cu polei) acum 40 de zile in urma caruia soferul din masina cu care am intrat in coliziune acuza dureri la un genunchi.Aceste dureri au aparut brusc dupa ce omul s-a dat jos din masina normal,dupa ce l-am intrebat daca i s-a intimplat ceva in urma coliziunii, daca are nevoie de asistenta, el si-a scos masina de pe carosabil si au venit rudele sale,in acel moment a inceput sa aiba dureri.A fost transportat la spital cu ambulanta pentru investigatii fara a-mi lasa nici o posibilitate de a-l contacta.Dupa ce am transportat masina mea accidentata la garaj m-am prezentat la Politie (Udriste) in aceasi seara pt a cere informatii despre cel accidentat si eventual sa intru in posesia unui nr de tel, macar.Politistul care instrumenta cazul mi-a spus ca nu imi poate da nici o relatie privind persoana respectiva.Asa ca m-am dus la spital la camera de garda si am vorbit cu medicul care a vazut respectivul pacient si care mi-a spus ca nu are nici o adresa sau nr de tel a respectivului si ca singurul lucru care poate sa-l spuna este ca pacientul nu a ramas internat.De atunci m-am intilnit o singura data cu persoana , atunci cind am fost la Udriste la prezentarea in fata politistului care instrumenta cazul si nu a vrut sa-mi dea nr lui de tel si nici adresa.Sunt complet dezorientat si nu stiu ce se poate intimpla; eu nu am acces la propriul dosar, nu pot discuta cu victima,nu am fost citat nicaieri;cine stie ce hirtii or sa apara in acel dosar??
Cine a mai trecut prin asa ceva VA ROG sfatuiti-ma pe la ce usi sa bat , ce pot face sa vad si eu acel dosar secret.
Imi este teama ca voi fi pus in fata uniu fapt implinit fara ca eu sa pot face ceva; sa ma pot apara intr-un fel.
Oare de ce tace toata lumea???
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:05, 11 Februarie 2010
nu va agitati daca lucrurile stau asa cum ziceti dvs.. el trebuie sa faca primul pas, sa va anunte ca a facut plangere, sa aduca dovada de la iml cu zilele de spitalizare.. trebuie sa fie si el audiat ca parte vatamata, daca se constituie parte civila trebuie sa si precizeze pretentiile, in ce consta ele... dvs trebuie sa fiti legal citat si chemat la parchet pentru a vi se aduce la cunostiinta invinuirea.. ei.. e cale lunga.. de aia zic.. stati linisitit momentan
Va puteti interesa la serviciul potitie rutiera de situatia dvs.Cine e vinovat, daca este contraventie sau daca sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni, daca partea vatamata a depus plangere.Daca partea vatamata nu va contacteaza, nu insistati.Se poate interpreta altfel.Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident -vatamare corporala (art. 184) andrei3891 andrei3891 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat mai scurt in descriere. In data de 29.11.2006 am avut un accident de circulatie , intrand in coliziune cu un Matiz ( eu ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala intocmit prea usor danielv danielv Salut, Luna trecuta am facut un mic accident. Am lovit un alt participant la trafic (alt automobil) din spate. Nu am incalcat nici o regula de circulatie ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de circulatie conf. art 184. czsniper czsniper Buna ziua, am sa incep prin a explica exact ca in declaratii un accident produs la data de 15.02.2010. Ma aflam la volanul unui autoturism in conditii de ... (vezi toată discuția)