Buna ziua,
O sa incerc sa fiu cat mai scurt in descriere. In data de 29.11.2006 am avut un accident de circulatie , intrand in coliziune cu un Matiz ( eu avand un Opel Astra Classic) intr-o intersectie nesemnalizata,Matizul venind din dreapta mea, nu am putut evita impactul fiind polei pe jos si ne-am lovit oprindu-ne intr-un gard , amandoi.Dupa impact am coborat din masina si am vazut in Matiz pe locul soferului un domn la vreo 75 de ani "Fara centura de siguranta" si pe sotia acestuia afara din masina.I-am intrebat daca au patit ceva , mi-au spus ca nu , am vrut sa chem o salvare ca sa fiu sigur ca nu au nimic , mi-au spus ca nu este nevoie, ei sunt in regula.Ok! Am sunat la 112 , am vb cu o doamna , i-am spus de accident, ma intrebat daca sunt victime , eu i-am spus ca nu sunt si mi-a spus sa mergem la Biroul de accidente usoare pe Calea Grivitei. Am plecat spre Politie impreuna cu Soferul Matizului, pe jos pt. ca masinile nu mai functionau.Mentionez ca accidentul s-a petrecut la intersectia Strazii Triumfului cu Moldovei , o intersectie situata la cca 150 m de Soseaua Chitilei , care la acea vreme avea un sant pe mijloc lat de aprox4-5m si adanc de vreo 70-80 cm. Am plecat spre Soseaua Chitilei , traversand-o am trecut acel sant eu singur, soferul Matizului singur, iar pe cealalta parte a soselei am plecat cu o masina a unui prieten la Politie. Am ajuns la Politie ni s-a spus ca fara masini eu nu au ce sa ne faca , sine-am intors la locul accidentului cu un taxi. In acel moment soferul Matizului a sunat pe o persoana pe care o cunostea sa vina sa tracteze cu o pltforma masina lui . Eu am facut la fel. Cand eram gata sa plecam spre Politie ,persoana care a venit mi-a spus ca nu mai e cazul sa mergem ca a sunat el la Udriste si vine Politia la noi si Salvarea ( si Pompierii in gandul meu). A venit Salvarea si i-a luat pe cei doi ocupanti ai Matizului , si eu am asteptat Politia, aceasta a venit in cele din urma , a efectuat masuratori, poze , alcoolemia 0 la amandoi soferii...
Si asa am luat la cunostinta dupa aproape 4 luni de zile ca cei doi si-au luat de la IML certificate cu ingrijire medicala de vreo 45 zile fiecare, desi ei la spital au stat 15 minute(si nu mai mult). Prostindu-ma sa ma duc la ei la Spital a doua zi, desi acestia nu erau trecuti nicaieri si nici nu se aflau in spital
Asa se face ca timp de 2 ani si o luna s-a cercetat acest dosar de catre Politie si Procuror pana cand in Ianuarie 2009 s-a luat decizia sa inceapa procesul. Am incercat sa fiu cat mai succint , desi mai sunt multe lucruri de spus in favoarea mea. Intrebarile mele sunt:
1. Se poate ca dupa atata timp , totusi sa se ajunga la proces ? Desi tot ,ce eu si avocatul meu am cerut nu mi s-a pus la dispozitie? De exemplu: Daca soferul Matizului avea drept de conducere , avand in vedere varsta ,Daca exista un semn de cedeaza trecerea pentru Matiz ( Eu stiind ca acolo era un semn de Cedeaza Trecerea cu cateva zile inainte de accident) si multe altele.
2. Este normal ca dupa cercetarea penala, dosarul sa se trimita direct in Instanta fara a ma instiinta pe mine? Sa iau si eu la cunostinta despre invinuiri samd.
3. Este posibil ca acum , avand in vedere ca este un proces pe rol , in baza certificatului de grefa pot sa-mi iau permisul inapoi cel putin pe durata procesului?
Si o mica concluzie: Sper ca totusi sa mai existe si un pic de dreptate , macar la Judecatorie , pentru ca la Politie si Procuratura nu exista deloc. Esti catalogat vinovat din prima zi , fara drept de discutie
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
andrei3891 , utilizator
12:19, 31 Ianuarie 2009