avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulație din cauza neacordării de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulație din cauza neacordării de prioritate. Cât timp poate sta dosarul la politie înainte de a ajunge la un procuror?

buna ziua . in data de 31.07 .2018 sotul meu a fost implicat intrun accident de circulatie . Mergind pe sensul lui de mers pe un drum public cu prioritate de pe o strada a iesit in viteza un matiz si fara sa se asigure a intrat in masina noatra . sotul meu sa evite sa intre in oamenii aflati pe trotuar a intrat in stalpul electrica . soferul matizului a recunoscut vina la declaratiile de a doua zi de la politie si am primit aasigurarea lui pentru a o folosii la masina noastra . din ce stim lui i sa retinut permisul pentru neacordare de prioritate si a primit o dovada .acum incepe problema noastr pentru ca asiguratorul nu poate da drumul la dosarul de dauna totala pentru ca agentul constatator al accidentului nu a scris pe anexa 2 decat ca cele doua masini au intrat in coliziune si din aceasta scriere nu reiese vinovatul .intrebarea mea este efectuinduse un dosar penal pentru ca sotul meu a fost la spital in seara accidentului pentru leziune la mina ( sotul meu a declarat ca nu vrea daune pentru el deoarece leziunea la mina a fost minora ) aceasta anexa 2 cu detalii despre accident se poate elibera cu toate datele necesre doar dupa finalizarea dosarului penal ? cat timp poate sta dosarul la politie inainte de a ajunge la un procuror daca soferul matizului s.a declarat vinovat in fata noastra si a politaiului constatator . multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 11:42, 10 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stabilirea vinovatului de producerea accidentului de circulatie se poate face numai dupa solutionarea dosarului penal de catre organul de cercetare penala sau de catre instanta de judecata, dupa caz.Asiguratorul va solutiona dosarul de dauna numai dupa stabilirea vinovatului.
exista un termen pe care agentul constatator il are pentru a trimite dosarul mai departe la organul de cercetare penala ? exista un timp de rezolvare legala a dosarului sau putem astepta mult si bine ....... multumesc pentru raspuns
Buna ziua "hermina_mirela" .

Politia a intocmit un "proces verbal" care sa ateste toate cele ce le-ati specificat ???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati mult si bine. Eu astept de 8 ani solutia procurorului in care subsemnata am fost victima unei talharii (culmea, filmata). Probabil fiindca nu "m-am simtit" cu o spaga. Imi pare rau pt situatia d-voastra, s-ar parea ca veti fi o noua victima a incompetentei, indolentei, neglijentei criminale si nepasarii statului mancator de taxe si atat. Si in plus, a nesimtirii a 99% dintre angajatii acestuia.

hermina_mirela a scris:

exista un termen pe care agentul constatator il are pentru a trimite dosarul mai departe la organul de cercetare penala ? exista un timp de rezolvare legala a dosarului sau putem astepta mult si bine ....... multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Accident cu o persoana fara rca shalizar shalizar am facut un accident cu o persoana care este vinovata pentru neacodrare de prioritate si pe deasupra nu avea nici RCA, asigurarea intraindu-i in viguare de ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie soldat cu victime lupul-sur lupul-sur Am fost autorul unui accident de circulatie, soldat cu victime. Ma deplasam in localitate, cu viteza legala, fara a fi baut, cand din afara carosabilului mi-a ... (vezi toată discuția)