avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul pensie de serviciu pentru limită de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul pensie de serviciu pentru limită de vârstă(fost cadru militar,cu salariu la o instituție bugetară

Vă salut.Sunt pensionar militar,beneficiez de pensie de serviciu pentru limită de vârstă și în prezent sunt încadrat pe o funcție intr-o instituție bugetară.Mă afectează OUG/9/2025,respectiv acest articol: ,,(10) Raportul de muncă al personalului contractual plătit din fonduri publice în conformitate cu prezenta lege, care îndeplinește condițiile de pensionare și pentru care a fost emisă decizia de pensionare, încetează de drept, în condițiile art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, chiar dacă salariatul a solicitat suspendarea plății pensiei."?Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
Podarug, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 12 Martie 2025
Depinde cum o interpreteaza angajatorul dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! cum interpretati prevederile og 9 din 2025 art. iv ... resurse_umane resurse_umane Buna ziua! Cum interpretati prevederile OG 9 din 2025 Art. IV La articolul 38 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca inainte de eliberare decizie de pensie radulescu steliana radulescu steliana Am avut statutul de grefier in cadrul PICCJ pana la 3 ianuarie 2011, cand am fost eliberata din functie conform deciziei nr.1/03.01.2011 a PICCJ “ca ... (vezi toată discuția)