avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am obținut un certificat de handicap gradul mediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am obținut un certificat de handicap gradul mediu ...

Buna ziua am obținut un certificat de handicap gradul mediu pentru copil! Întrebarea este ce beneficii gen mă pot scuti la rovinieta sau orice alt beneficiu?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:06, 13 Martie 2025
Buna ziua

Intrebati la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din localitatea unde aveti domiciliul.

Pentru handicap mediu nu se acorda facilitati de genul celor mentionate de dvs pt apartinatori. Copilul in schimb va beneficia de o prestatie sociala, poate beneficia de consiliere si ajutor medical de specialitate, de locuri dedicate in scoli, de scutire la anumite activitati etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,mama mea este pensionara iar saptamana trecuta a fost operata de tumora la rect,iar de acum este purtator de stoma permanent.vroiam sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru persoane cu handicap iancu65 iancu65 Buna ziua,care sunt drepturile banesti si celelalte facilitati de care beneficiaza o pers cu grad de handicap mediu,va rog? (vezi toată discuția)