avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! O cunoștință a cumpărat un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! O cunoștință a cumpărat un apartament la parter, ...

Bună ziua! O cunoștință a cumpărat un apartament la parter, care acum 5-6 a suferit o modificare, în sensul ca a fost extins, cat balcoanele de deasupra. Menționez ca apartamentul nu avea balcon, dar cu extinderea, este exact la nivelul blocului, fără a ieși inafara. Sprafata asta a fost construita fara autorizatie.
Ea vrea sa între în legalitate. A scos certificat de urbanism, dar ii trebuie și semnătura de la locatari, cum ca ar fi de acord cu modificarea, deși pana acum nu s-a autosesizat nimeni. Pana anul trecut, când la scara vecina s-a construit un cabinet medical și de aici s-au autosesizat și cei de la Primărie.
Întrebarea mea este de la cati locatari trebuie cerut acordul? Pentru ca am doua variante care i s-au comunicat. Prima e cu 60% din locatarii de pe scara unde e apartamentul și cealaltă e cu 75% din locatarii întregii asociații.
Mulțumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:40, 16 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Cunostinta dvs. sa intocmeasca un tabel cu proprietarii din bloc care sunt de acord cu constuirea acelui balcon. De obicei sunt necesare semnaturile vecinilo directi sus-stanga-dreapta. Bine ar fi ca tabelul sa fie vizat si de catre as. prop.
Din cate stiu, la astfel de lucrari, dupa obtinerea certificatului de urbanism, trebuie sa solicite si autorizatie de construire. In acest document se cer si celelalte documente,semnaturi,etc.
Apoi, daca au trecut 5-6 ani de la modificare si nicio autoritate nu s-a sezizat, cred ca nici de acum nu o sa va mai deranjeze cineva. Dar daca doreste legalitate, cam asa trebuie procedat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Balcon sub balcon natasa13 natasa13 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici ... (vezi toată discuția)