avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Aș vrea să știu dacă încălcarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Aș vrea să știu dacă încălcarea repetată a ...

Buna ziua !
Suntem o asociatie de proprietari înființată în urmă cu 28 ani, care acum funcționează nelegal, organizată pe 7 blocuri pe 4 străzi, cu 16 scari de bloc în total și 302 proprietari.
Aș vrea să știu dacă încălcarea repetată a legii 196/2018 de către președintele asociatiei de proprietari, deși i s-a atras atenția în repetate rânduri (exemplu: lucrări de dezinsectie impuse locatarilor din scara de bloc fără a avea un proces verbal al sedintei locatarilor prin care aceștia să fie de acord cu executia lucrării), poate constitui infracțiunea de abuz în serviciu.
Multumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
ioanpp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:27, 17 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ioanpp,
Mai sus, mi-am dat cu parerea pentru ca stiu exact cum functioneaza asemenea lucruri.
Pana una-alta as fi de acord cu dumneata, cum ca dumnealor locatarii ar trebui sa hotarasca, eventual intr-o sedinta, efectuarea unor lucrari de desinsectie - dar, de cele mai multe ori, dumnealor, locatarii, in majoritatea lor, nu sunt intotdeauna interesati de chestiune...
Este indeajuns ca unu-doi proprietari, in general de la parter sa anunte "asociatia" de prezenta gandacilor pe spatiile comune, da? Ce tre' sa faca onor asociatia? Sa convoace o sedinta si sa ceara acordul proprietarilor pentru efectuarea lucrarii
Dacă e nevoie de ea bineînțeles. Si nu bagata pe gât locatarilor prin afacerile președintelui cu firmele de dezinsectie. Sigur că asta nu convine, se pierd comisioane ...
Sa zicem ca avem acordul acestora, iar asociatia tre' sa obtina oferte pentru prestarea lucrarii.

Intreb ca la ca la TV: aveti dovezi in acest sens?

Daca nu se obtine acordul proprietarilor, adica nu se efectueaza lucrarea, aveti idee ce se intampla?
Vorba poetului: "e usor a scrie viersuri, cand nimic nu ai a spune"...
Asa ca mai bine supravetuim cu gandacii & sobolanii, nu facem desinsectie si deratizare, ca costa, basca faptul ca stricam afacerile presedintelui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Dezinsectie deratizare miadogaru miadogaru Conform legislatiei in vigoare asociatiile de proprietari sunt obligate sa efectueze aceste lucrari. Ce se intimpla atunci cand pe unele scari de bloc nu se ... (vezi toată discuția)