Bună ziua! Până în ianuarie anul acesta, am fost administratorul firmei tatălui meu. În această perioadă, compania a acumulat datorii mari, lucru pe care l-am aflat abia recent, motiv pentru care am decis să demisionez. În cazul în care compania intră în faliment, mi se poate confisca averea personală? Dacă da, și bunurile pe care le voi dobândi în viitor? De asemenea, contul meu bancar poate fi blocat?
Dacă starea de insolvență vă este imputabilă conform art. 169 din Legea 85/2014 lichidatorul judiciar sau creditorii pot să ceară instanței să vă oblige să plătiți datoriile companiei, fie total, fie în partea care vă este imputabilă.
Mai întâi trebuie o hotărâre judecătorească și apoi vă pot urmări prin executare silită.
Executarea silită se face asupra bunurilor mobile și imobile, veniturilor prezente și viitoare. Este un subiect lung. Dacă ajungeți la executare silită reveniți cu întrebări.
Bilet la ordin avalizat
osaka
Buna ziua,
In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)