avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am achiziționat o locuință prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am achiziționat o locuință prin programul prima ...

Bună ziua. Am achiziționat o locuință prin programul prima casă, am returnat creditul integral . De la banca mi s-a spus ca trebuie sa solicit de la Ministerului Finanțelor Publice un acord de radiere a ipotecii. Știe cineva sa îmi spună unde și cum as putea sa fac aceasta solicitare? Pe site-ul MFP nu găsesc nimic.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 00:43, 15 Martie 2025
Buna ziua

Ati fost informata gresit de banca:

7. Am achitat creditul integral și doresc ridicare de ipotecă.
R: În cazul rambursării anticipate din surse proprii, odată cu rambursarea integrală a creditului, finanțatorul (banca) este obligat să transmită Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii dovada rambursării integrale a acestuia. După examinarea documentelor primite, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii va elibera acest acord pe care-l transmite împreună cu decizia de ridicare a ipotecii și de radiere a interdicțiilor din cartea funciară, către finanțator.

Mai multe detalii aici: [ link extern ]

Pentru contact: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fonduri pentru investitii? nefis nefis buna ziua. va rog o lamurire.in ce mod o idee de afacere poate fi pusa in practica cu ajutorul unui fond de investiti?sau mai explicit,exista si alte moduri ... (vezi toată discuția)
Dosar prima casa adresa de radiere suma achitata integral imobil ramas sub ipoteca statului? menagi menagi IN URMA ACHITARII TOTALE A IMPRUMUTULUI ACORDAT DE BANCA NU REUSESC SA OBTIN ADRESA DE RADIERE DIN PARTEA FONDULUI CONF ART 885 ALIN 2 DIN CODUL CIVIL. FONDUL ... (vezi toată discuția)