Pentru orice cerere de finantare trebuie sa aveti intocmit un plan de afaceri.
Finantarile pot fi din fonduri europene - nerambursabile sau partial rambursabile si garantate de stat.
Finantarea poate fi sub forma de credit: cereti imprumut la o banca.
In cam toate cazurile trebuie sa dovediti ca si dv puteti asigura un anumit procent din valoarea investitiei.
Ca exemplu:
Programul Mihail Kogalniceanu – (citez) un program multianual, pe perioada 2011-2013, de incurajare si de stimulare a dezvoltării I.M.M., care are ca obiectiv acordarea de facilitati de subventionare partiala a dobanzilor si, dupa caz, de garantare de catre stat, pentru creditele acordate intreprinderilor mici ai mijlocii, de catre institutiile de credit.
Pentru orice program trebuie sa va incadrati in conditiile impuse prin acesta (conditiile pot fi diferite, in functie de program)
Sumele nerambursabile sau partial rambursabile au, de regula, un scop anume. O afacere va fi eligibila pentru un ”program” numai daca solicitarea corespunde domeniului la care face referire scopul acestuia. Ca exemple: pentru export, pentru relocalizare sau pentru investitii in intreprinderi industriale si in utilaje; agricultura, piscicultura, cresterea animalelor...
Finantare nerambursabila: grantul.
Citez:
Un grant este o sumă de bani care se acordă unei întreprinderi sau organizații. Granturile sunt denumite, deseori, sume ”gratuite”, deși, în realitate, nu se plătește dobândă la grant și, atât timp cât se respectă condițiile acordării grantului, banii nu trebuie returnați. Procesul de solicitare necesită timp și efort considerabil. Din acest punct de vedere, există un impact asupra afacerii și, de aceea, granturile nu sunt, în realitate, ”gratuite”.
Granturile sunt furnizate de guvernele centrale și locale, de UE și de alte organizații.
Expunerea proiectului trebuie facuta intr-o forma scurta, clara si orientata pe obiective.
Multe activitati (sociale, economice, de mediu, culturale, stiintifice) ar putea fi eligibile pentru granturi.
:luck: