avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Contractul de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Contractul de munca pe perioada determinata este ...

Bună ziua,
Contractul de munca pe perioada determinata este considerat stagiu de cotizare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 15 Martie 2025
Desigur .
Munca prestata in temeiul oricarui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Stagiul de cotizare este reglementat prin Legea nr. 363/2023, iar vechimea in munca, prin articolul nr. 16 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii, modificat si actualizat).

Potrivit Legii nr.360/2023 privind sistemul unitar de pensii publice, stagiul de cotizare este definit ca o perioada de timp pentru care se datoreaza contributii la asigurarile sociale, la sistemul public de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati ... valericadoinafurnea valericadoinafurnea Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati daca cele trei perioade in care am fost in somaj si anume - 14.04 -30.09.1994 - 05.01 - ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract ... Epuree Epuree Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract cu CAS (aici nu ma refer la contractul incheiat pentru o perioada de 6 ani ... (vezi toată discuția)