Buna ziua.
Daca am o datorie la ANAF si ma angajez cu carte de munca, mi se pune poprire pe cont, nu discuta cu mine, o eventuala plata in rate a datoriei? O am de ceva timp, nu am achitat din rea vointa, doar nu am putut, intentionez sa o achit, vreau doar sa stiu daca m-as putea angaja si plati in rate, dupa o intelegere amiabila cu ei sau trebuie intai sa achit si dupa sa ma angajez linistita, daca imi pun poprire pe cont si schimb contul in care primesc salariul, ma gasesc ei dupa si imi popresc din nou? Daca primesc ajutor social, acesta se achita in cont sau in mana, se poate popri daca se vireaza in cont bancar? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs. preferati sa stati fara loc de munca doar pentru ca va va sili ANAF-ul sa va platiti datoria ??? Indiferent la ce banca veti avea cont , tot veti plati . Pentru o singura executare , poprirea va fi pe 1/3 din salariul dvs. , nu mai mult , iar ANAF-ul va afla imediat ca lucrati , ca la ei merg contributiile si impozitele . Ba , in anumite conditii , va pot executa pe bunuri , chiar pe casa ( daca aveti ) .
Lucrez la negru. Deci daca ma angajez, imi opreste ANAF din bani.
Problema este ca mai am 2 dosare, la kruk si eos de la un imprumut bancar. Aveti idee daca opresc si ei bani, ma intereseaza cat si daca imi mai ramane din ce sa traiesc, sunt singura, nu am ajutor financiar de nicaieri. Cei de la primarie vor sa imi faca ajutor social, nu stiu daca sa accept. Daca ei vireaza banii in cont, ii opreste banca? M-ar ajuta acesti bani, dar daca ii opreste banca, nu are rost sa ii accept.
Casa este pe numele parintilor, alte bunuri nu am.
Mentionez ca am avut de cateva ori conturile blocate, poprite de cele 3 entitati, anaf, eos sau kruk, de aici teama mea de a ma angaja inainte de a plati aceste datorii, daca imi opresc banii eu nu voi avea din ce trai. Nici copii nu am facut pentru alocatie, in caz ca unii vor crede asta, nu am copii deloc, chiar am probleme de sanatate si nu prea gasesc de munca din aceasta cauza.
CHKa
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e deloc intelept sa lucrati la negru , nu aveti asigurare de sanatate , nu se aduna ani pentru pensie - si la un moment-dat veti regreta profund . Iar daca afla cei de la ITM , se amendeaza zdravan atat angajatorul , cat si angajatul care a lucrat la negru . Si nu puteti sti daca vreun “ binevoitor “ nu face o sesizare . Primaria vrea sa va acorde acel ajutor social pentru ca dvs. l-ati solicitat , nu se ingramadesc ei sa le acorde . Si , daca se va afla ca aveti venituri , veti da banii inapoi . Daca aveti mai multe popriri , vi se va opri maxim 50% din salariu , nu tot . Asa ca , chiar are rost sa va angajati , debitele nu dispar de la sine . Puteti sa nu scapati de ele toata viata , creditorii dvs. nu au de facut altceva decat , o data la 3 ani , sa incerce sa va execute .
Nu incerc sa scap de datorii, vreau sa stiu cum este bine sa fac in situatia mea.
Stiu ca nu este intelept sa lucrez fara carte de munca, am lucrat, dar am fost mereu concediata din cauza ca am o problema la coloana, merg greu, nu pot cara greutati.
Eu personal nu am fost la primarie, au fost niste vecini din sat.
Cei de la primarie vor sa ma ajute cu un loc de munca, doar ca eu sincer nu am nici o speranta sa gasesc, din cauza experientelor negative din trecut. Si daca opresc jumatate din salar, adica sa raman cu 1000 de lei in mana, chiar nu am din ce trai, medicamentele pe care le iau sa pot merge cat de cat sunt scumpe plus abonamentul de autobuz, nu mai raman cu nimic pentru mancare si facturi.
Imi ramane doar sa platesc datoriile in rate, cat imi permit.
Am incercat pensie de invaliditate, dar imi trebuie asigurare de sanatate si multe zile de spitalizare, asa mi-au spus de la casa de pensii, ceea ce nu am.
As putea sa fac asigurare ca persoana fara venit, dar sa stau in spital fara sa muncesc, asta nu pot, nu am din ce ma intretine atat pe perioada spitalizarii cat si dupa ce ies din spital.
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Regret ca treceti prin probleme atat de mari . Nu ati incercat o pensie de invaliditate ? poate va incadrati … Macar asigurare sa aveti , si reducere la medicamente . Nici la o internare nu aveti dreptul ( sper sa nu aveti nevoie ) , decat la urgenta , daca va e pusa viata in primejdie . Cu boala cronica , doar asiguratii pot fi tratati . Nu stim nici unul ce ne asteapta …