avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am primit o instiintare de executare silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am primit o instiintare de executare silita pentru ...

Buna ziua.
Am primit o instiintare de executare silita pentru un credit din 2011 la Provident. Se poate invoca termenul de prescriptie de 3 ani si perimarea executarii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:32, 21 Martie 2025
Buna ziua

Se poate, bineinteles, insa luati legatura cu un avocat pentru ca trebuie sa depuneti de urgenta contestatie.
As vrea sa ma descurc singura. Onorariul avocatial e un pic cam mare pentru suma pe care o contest, iar veniturile mele nu imi permit un avocat. Este vorba de 2227.43 lei. As dori doar putina indrumare daca se poate.
Buna ziua

Este mai complicat fara ca cineva sa studieze actele si sa discute in detaliu situatia dvs concreta.

In mod normal termenul de prescriptie este de 3 ani de la data cand acea creanta a devenit restanta. Prescriptia insa se poate suspenda, de asemenea daca ati facut alte fapte, cum ar fi de exemplu sa platiti ceva din datorie, termenul de prescriptie incepe sa curga de la acea data.

De aceea va spun ca nu va poate da nimeni un sfat general. Da, din 2011 e posibil sa fi interveniut prescriptia, dar nu e garantat. Fara ca cineva sa studieze situatia dvs concreta, un raspuns corect nu veti putea primi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)
Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu si fals intelectual marceltanasescu marceltanasescu daca fapta unui inculpat savarsita in anul 2011 si cauza inca nu a fost judecata ,cand poate fi prescrisa (vezi toată discuția)