avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Provident

Buna ziua,
in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata.
De ceva vreme primesc scrisori de la firme de recuperare(Cycle European ) in care sunt anuntata ca voi fi executata silit daca nu achit suma restanta (2500 lei).
Imi puteti transmite daca poate interveni o poprire pe salariu in aceasta situatie in mod legal dupa aproape 5 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters365786 , utilizator 12:08, 31 Iulie 2015
Pe ce termen a fost creditul? Dacă au trecut mai mult de 3 ani de la scadența ultimei rate, dreptul lor de a vă executa silit este prescris. Altfel, sunt prescrise ratele scadente cu mai mult de 3 ani în urmă. Nu vă pot executa silit, cel mai probabil, altfel ar fi trecut deja la executare.
Nu-mi amintesc exact pana cand ar fi trebuit sa achit acel credit si nici nu mai am contractul.Stiu, din scrisorica primita de la firma recuperatorie ca am semnat un contract cu Provident in iulie 2010 si mai stiu ca perioada maxima de rambursare ar fi undeva la 2 ani.
Ideea e ca primesc aceste scrisori de la aceasta firma de recuperare destul de amenintatoare si as vrea sa stiu daca ma asteapta vreo poprire pe cont sau executarea vreunui bun.
Deasemenea vreau sa intreb, mai exact ce inseamna "dreptul lor de a vă executa silit este prescris" ce inseamna exact?Inseamna ca aceasta datorie se sterge si ei nu ma mai pot obliga in nici un fel sa rambursez acea suma?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
cristina1112, utilizator
Mama Omida nu este disponibilă, motiv pentru care mă văd nevoit să nu vă pot spune ce vor executa. În general execută orice bun, inclusiv venituri.

Dacă acel credit era pe 2 ani, e posibil să fie căteva rate neprescrise.
Da, prescrierea înseamnă că nu vă pot executa silit. Dar dacă încep executarea va trebui să invocați dvs prescripția printr-o contestație la executare.
Buna ziua,

sa inteleg ca sunt 2 situatii, in functie de perioada de rambursare a creditului, si anume:
1.daca creditul ar fi avut ultima rata in anul 2011, datoria a fost prescrisa si nu ar mai exista posibilitatea de executare
2.daca creditul ar fi avut ultima rata in iulie 2012, datoria nu a fost prescrisa si exista posibilitatea de executare.
Pentru variant a 2 a cum ar trebui sa procedez mai exact?
Daca nu am inteles corect va rog sa ma corectati..

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Da, ați înțeles foarte bine. Chiar dacă nu s-a prescris tot creditul, o mare parte din rate, s-au prescris.

Dacă vor începe executarea silită, aveți 15 zile de la data când primiți primul act de executare, să faceți contestație la executare și să invocați prescripția.

Alte discuții în legătură

La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)