avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am inteles ca toate bunurile dobandite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de ...

Buna ziua,

Am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri comune a celui ce le detine.
Daca sotia a transferat in contul sotului sume de bani (si inainte de casatorie) dar si in timpul casatoriei, acesti bani pot fi recuperati de la sot, in cazul unui divort?
Potrivit alin. (1) al art. 360 C. civ., fiecare soţ este proprietar exclusiv atât al bunurilor dobândite de acesta înainte de încheierea căsătoriei, cât şi al celor dobândite, în nume propriu, după momentul încheierii căsătoriei.
Veniturile sotilor sunt comune, prin urmare, acestea pot fi imparite, in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de casatorie sunt ... VClaudiaB VClaudiaB Am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri comune a celui ce le detine. Daca sotia a transferat in contul sotului sume de bani ... (vezi toată discuția)
Necasatorit si doresc sa fac un contract de intretinere ... Gigi Tractor Gigi Tractor Buna ziua! Sunt necasatorit si doresc sa fac un contract de intretinere pentru preluarea proprietatii dupa decesul unei rude. Intrebarea mea este: Daca voi fi ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)