avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Necasatorit si doresc sa fac un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Necasatorit si doresc sa fac un contract de intretinere ...

Buna ziua!
Sunt necasatorit si doresc sa fac un contract de intretinere pentru preluarea proprietatii dupa decesul unei rude. Intrebarea mea este: Daca voi fi casatorit atunci cand ruda decedeaza, sotia va avea dreptul la proprietate?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:24, 17 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit alin. (1) al art. 360 noul C. civ., fiecare soţ este proprietar exclusiv atât al bunurilor dobândite de acesta înainte de încheierea căsătoriei, cât şi al celor dobândite, în nume propriu, după momentul încheierii căsătoriei.
Multumesc mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contractul de întreținere îl perfectați la NOTAR înaintea căsătoriei, bunurile dobândite vor fi proprii.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de ... VClaudiaB VClaudiaB Buna ziua, Am inteles ca toate bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri comune a celui ce le detine. Daca sotia a transferat in contul sotului ... (vezi toată discuția)
Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)