avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor

Situatie : proces de divort. Tatal si-a vizitat copilul atat de des cat a putut, deci nu l-a neglijat.Participa la intretinerea lui prin plata a 20% din venit.

1. Intrebare : Care este cel mai uzual program de vizitare a minorului hotarat de instanta in procesele de divort?

2. Intrebare : Programul se stabileste de instanta doar la cererea expresa a partilor ( in situatia in care nu se inteleg asupra programului de vizitare a minorului) ?

3. Intrebare : Daca copilul are doar un an, tatal poate sa il ia la el in week-end sau aceasta se aplica doar in cazul copiilor mai mari?
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2006
Kittyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Defta , Avocat 21:39, 28 Ianuarie 2007
In situatia in care partile se inteleg cu privire la programul minorului instanta ia act de intelegerea partilor, altfel instanta stabileste si in functie de conditiile materiale in care este tinut minorul si in functie de acdordul dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
Daca nu va intelegeti asupra programului de vizitare,intentati un proces de stabilire a programului de vizita.
In general i se acorda 2 zile pe saptamana,timp de vizita.In cazul luarii copilului acasa la domiciliu,asta se stabileste si in functie de ancheta sociala efectuata.Tot asa,in cazul in care parintii nu au putut sa se inteleaga asupra acestui aspect.
1. Cel mai uzual program este de 2 ori pe luna.
2.Programul se stabileste de catre instanta doar daca parintii nu se inteleg.
3.Depinde de aprecierea instantei si de ce arata si ancheta sociala. De regula, la varste mici se vizeaza sa nu se schimbe mediul de viata al copilului intrucat aceasta il deruteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Kittyy Kittyy Situatie : proces de divort. Tatal si-a vizitat copilul atat de des cat a putut, deci nu l-a neglijat.Participa la intretinerea lui prin plata a 20% din ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)