Buna ziua.Sant prosumator,am panouri fotovalcice instalate cu investitia mea,dar am o nelămuriri și aș vrea să mă ajute cineva.E-onul îmi facturează cu 1.30 lei KW și energia produsă și consumata de mine,iar la scădere mă facturează cu 0.62 leiKW cu minus.Nu mi se pare corect!Am aplicație pe telefon și nu corespund datele cu ce îmi facturează ei.Ei spun că din punct metrologic nu pot sa corespundă una cu alta.Nu am prea înțeles O curiozitate in luna decembrie 2024,eu am produs 168 KW,iar ei mi-au facturat cu minus 82KW.Asta în afara de energia care o dau în rețea Totuși eu cred că este corect că numai energia luată de la ei din rețea sa fie facturată,iar cea produsa și consumata de mine sa nu fie facturată.Iar energia data în rețea sa fie facturată cu 0.62 leiKW.Va rog. poate mă ajuta cineva cu o lămurire și dacă dau în instanță,daca am câștig de cauză.Multumesc anticipat
nicunicolae10
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua.Aveti si varianta sa mai faceti o investitie in baterii de stocare a energiei excedentare,in felul asta nu mai trimiteti nimic in retea.Idea este ca ziua costul de productie per KW este mic si folositi energie seara cand costul lui e mare.Plus ca sunt si cheltuieli de transport,ca energia intra ea in retea dar cu niste costuri. Mai clar.Dvs produceti rosii vara cand costul de productie e mic(nu-i nevoie de incalzire,nu-i nevoie de solar,etc) aveti o productie extra de 100 kg pe care o dati la Carrefour si ati dori sa primiti inapoi 100 kg rosii in ianuarie cand costul lor e triplu.
o sa dau raspunsul tehnic: aplicatia de pe telefon va spune ce energie genereaza fotocelulele. de aici si pana la cat transmiteti in retea, mai trebuie scazute: consumul intern al echipamentelor din casa care functioneaza pe energia solara, precum si randamentul invertorului, etc. distribuitorul va plateste ce ii intra lui in contor. cat despre diferenta de pret, ea e contractuala, corecta sau nu.
gheniga
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este corect,energia produsă și consumata de mine o plătesc lor.Cu cea care o trimit in rețea este alta poveste cu care sânt de acord sa fie calculată la prețul de 0.62lei/kw,dar cu cea care o produc eu in panouri și o consum nu sânt de acord.De ce sa plătesc energia care o produc și o consum,sânt echipamentele mele,probabil tre sa plătesc taxa pe soare,că să mă lase să produc.Inca o data,nu e corect!