avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspunderea în solidar a asociaților la falimentul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea în solidar a asociaților la falimentul firmei

Buna ziua! Am iesit de curand dintr-o firma unde am fost asociata cu un procent de 25% si am detinut si calitatea de administrator. Am intrebarea: daca asociatul, care a ramas, baga firma in insolventa ( firma are datorii si afacerile nu merg) exista un risc asupra mea daca am detinut calitatea de administrator? Mentionez ca am iesit din firma cu data de 01.01.2025. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:00, 19 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de cauzele care au dus la intrarea in insolventa si de data savarsirii lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În unele situații, da. Doar consultând la concret cazul firmei, se poate spune cum stați dumneavoastră. Și trebuie văzut și ceea ce ați convenit în contractul de vânzare părți sociale.
Dacă e cazul, o sa apelați la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de la lichidator dana4_dan dana4_dan Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate ... (vezi toată discuția)
Insolventa , lichidare , dizolvare srl Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. In primul rind as vrea sa va relatez situatia in care sint : in dec.2008 am deschis un bar(srl) impreuna cu sotul meu in care eram asociati si ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma Kozan Erika Kozan Erika Firma Q are asociati SC \\"A\\"SRL, SC \\"B\\" SRL + 1 persoana fizica.Firma Q va intra in insolventa .Intrebarea mea este firma \\"B\\" ce obligatii, drepturi ... (vezi toată discuția)