avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de prestari servicii cu o societate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de prestari servicii cu o societate comerciala (ctr. juridica-fizica)

Buna ziua, urmeaza sa semnez un contract de prestari servicii cu o societate comerciala ( ctr. juridica-fizica), si as dori sa imi spuneti cum se trateaza acesta, din punct de vedere al vechimii in munca si al asigurarilor sociale ?
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:49, 19 Martie 2025
Trebuie sa aveți înființat minim un pfa,
-semnați contractul de prestari servicii,
-lunar sau la finalul contractului dacă el durează sub o luna, intocmiti și semnați cu beneficiarul un raport de activitate în baza lui apoi intocmiti factura catre beneficiar.
Doar după asta beneficiarul va plătește ceea ce în factura.
Impozitul pe venitul din aceasta activitate independenta și contribuțiile sociale de sănătate și pensie vi le declarati singur in declaratia unica depusa anual si platiti la finanțe.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau pfa Mira68 Mira68 Buna ziua Patronul la care lucreaza nora mea i-a sugerat/ordonat sa treaca pe SRL sau PFA. Nu stim mare lucru despre ce implica aceasta organizare, asa ca ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in cazul unei intreprinderi individuale D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei persoane care isi deschide o intreprindere individuala in cadrul unei policlinici (contract de prestari servicii catre ... (vezi toată discuția)