avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumparare masina cu sechestru civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumparare masina cu sechestru civil

Buna ziua. As dori sa stiu daca cineva a mai intalnit o situatie similara. De curand am achizitionat un autovehicul imatriculat in Belgia de la un cetatean roman care detinea actele masinii (care mi-a comunicat in momentul achitiei ca masina a fost cumparata la randul sau de la un site de licitatii auto din Belgia - lucru pe care nu am avut cum sa il confirm deorece nu a vrut sa imi arate actele doveditoare). Dupa incheierea actului de vanzare-cumparare intre mine si cetateanul roman, am demarat procesul de imatriculare auto. Aici au inceput sa apara foarte multe neconcordante privin masina. Pe calculatorul masinii este trecuta o serie VIN (care are sechestru civil emis in Romania), insa pe parbriz, stalpul masinii si oriunde este un element pasonat (gravat) de catre producator este seria VIN de pe actele auto de Belgia.
Seria VIN de pe actele auto daca se verifica pe internet -> reiese ca mai exista o masina identica imatriculata in Ucraina.
Pe scurt din informatiile pe care le detin: fostul proprietar al masinii care trebuia recuperata de Leasing (care a pus sechestru civil), ar fi vandut masina (cel mai probabil fara acte) unor cetateni care au falsificat actele ca sa apara imatriculare pe Belgia, iar eu, cumparator de buna credinta, am cumparat aceasta masina deoarece totate informatiile de mai sus nu le-am avut disponibile in momentul achizitiei. S-a incercat si o reziliere amiabila si recuperarea banilor platiti pe masina, insa vanzatorul roman nu doreste acest lucru. Totusi cum a fost posibil ca masina respectiva sa fie imatriculata intr-o tara din EU (Belgia) cu acte false deoarece in realitate masina are in calculator o serie, dar pe ea gravate alte serii.
M-am adresat si Politiei de la Furturi auto unde am depus toate dovezile pe care le am, insa nici ei nu au stiut cum se va finaliza acest caz. Nu stiu daca masina va fi oprita de catre RAR cand o sa merg la ei si data catre Firma de Recuperare, ori va ramane la mine ca sunt cumparator de buna credinta cu acte in regula. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cypytitu , utilizator 12:54, 19 Martie 2025
Puteti fie anula contractul in instanta, fie formulati plangere penala.
Multumesc. Ieri am fost si am depus plangere. acum intrebarea la care nici Politia nu a avut raspuns, masina trebuie predata celor care au depus cererea de sechestru civil pe ea (dar masina doar in calculator figureaza cu respectiva serie), sau se continua procesul de imatriculare conf cu seriile pe care le am pe parbriz, motor..etc. Putin complicata situatia, zic eu - parere neavizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina furata din italia madadaniel madadaniel Am cumparat de curand o masina de la un cetatean din Lupeni, o TOYOTA YARIS VERSO am verificat o internet ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu serie sasiu sudata mihayalex mihayalex Am cumparat acum ~2 luni o masina din targ de masini care era postata in acelasi timp si pe internet. Problema este ca masina este inmatriculata RO cu toate ... (vezi toată discuția)
Autoturism declarat furat din ungaria citroenc3 citroenc3 In ianuarie 2010 am cumparat un Citroen C3 de la un parc auto second-hand din Craiova. Am inmatriculat masina, iar saptamana trecuta au venit doi agenti de ... (vezi toată discuția)