avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... BUNA ZIUA, MI S A CLASAT DOSARUL, DAR ACUM EU CE FAC ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

BUNA ZIUA, MI S A CLASAT DOSARUL, DAR ACUM EU CE FAC CU PERMISUL, ...

BUNA ZIUA, MI S A CLASAT DOSARUL, DAR ACUM EU CE FAC CU PERMISUL, CUM IL IAU, nu e mentionat nicaieri, putin ajutor va rog

REFERAT
cu propunere de clasare
Anul 2025, luna 01, ziua 13, in Bucuresti.
Agent sef principal de politie Stancu Rodica din cadrul Directiei Generale de Politie a
Municipiului Bucuresti, Brigada Rutieră.
Studiind dosarul penal nr. 2535135/2024 privind accidentul rutier produs la data de 24.09.2024 pe Bd.Gheorghe Sincai din Bucuresti, Sector 4, în care la data de 24.09.2024 prin ordonanta Brigãzii Rutiere s-a dispus inceperea urmäririi penale pentru savârsirea infractiunii prevăzutã de art. 196 alin. 2 si 3 Cod penal, privind pe :
xxxxxx, domiciliat in Bucuresti, Aleea xxxxxxx,
sector 5 , CNP…….. ,
BONDOC CRISTIAN MIHAI, domiciliat in oras Pantelimon, str. xxxxxx.
Ilfov, CNP ……..,
EXPUN URMATOARELE:
La data de 24.09.2024, in jurul orei 02.48 XXXXXX, posesor PC-B02032875 cat. B din 2008, a condus autoturismul marca Dacia Logan, cu nr. B-68-WAG, pe Bid. Tineretului dinspre str. Trestiana catre str. Lânăriei.
Cand a ajuns in apropiere de intersectia cu Bld. Gheorghe Sincai, a patruns pe breteaua care face legatura intre cele doua bulevarde, nu a respectat semnificatia indicatorului cedeaza trecerea, moment in care a intrat in coliziune cu autoturismul marca BMW, cu nr. GR-21-AXF, condus de catre BONDOC CRISTIAN MIHAI, posesor PC-100362272F cat. B din 2024, care datorita vitezei excesive a pierdut controlul directiei de mers intrand in coliziune cu auto B 68 WAG.
In urma accidentului rutier a rezultat avarierea celor doua autoturisme precum si ranirea numitului XXX XXXX, care a fost transportat la camera de garda al spitalului Sp.
Bagdasar Arseni, pentru investigatii medicale si de unde I s-a eliberat urmatorul diagnostic la prezentare: S 00.95 TCC, S 50.0 CONTUZIE COT.
Persoana vătămată Xxxxxx nu a depus plângere penală in cauzã.
Conducatorii au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l .
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, numitul RAPORTORU GABRIEL a incaleat prev. art. 57/2 din OUG 195/2002 Rep. iar numitul BONDOC CRISTIAN MIHAI a incalcat prev. art. 48 din OUG 195/2002 Rep.
Fatã de cele expuse mai sus, în baza art.320 C.p.p., art. 315 alin1 lit.b C.p.p. si art. 16 al.1
lit e din C.p.P
PROPUN:
Clasarea cauzei având ca obiect infractiunea de vătămare corporalá din culpã, prevăzutá de
art. 196 alin. 2 si 3 Cod Penal.
Organ de cercetare penalã al polifiei judiciare, + de la procuror

Iuliana CRISAN, prim-procuror al Parchetului de pe lângã Judecătoria
Sectorului 4 Bucuresti,
Examinând actele de urmärire penalã efectuate in dosarul eu numărul de mai sus,
CONSTAT:
Prin referatul din data de 13.01.2025, organele de cercetare penală au propus clasarea cauzei sub aspectul săvârsirii infractiunii de vătămare corporală din culpã, prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen., intrucât nu a fost formulata plângere prealabila in termenul prevăzut de lege.
Intrucât situatia de fapt si argumentele în drept sunt intemeiate si corect refinute, iar potrivit art. 315 alin. (5) C. proc. pen., mentionarea motivelor de fapt si de drept este obligatorie numai dacã procurorul nu isi însuseste argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penalã ori dacã a existat un suspect în cauzã, acestea vor fi avute în vedere la dispunerea solutiei.
Suplimentar, în ceea ce priveste motivarea în drept, trebuie retinut că vătămarea corporală din culpã, prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen. este o infractiune pentru care actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vătămate. Potrivit art. 157 alin. (1) C. pen., in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionatã de introducerea unei plângeri prealabile de către persoana vătămatã, lipsa acestei plângeri inlătura răspunderea penalã. Or, lipsind aceastã conditie de procedibilitate, procesul penal nu poate fi declansat ori continuat.
Fată de cele expuse,
DISPUN:
1. In temeiul art. 314 alin. (1) lit, a) C. proc. pen., art. 315 alin. (1) lit. b) si alin.
(5) C. proc. pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. e) C. proc. pen.
Clasarea cauzei sub aspectul săvârsiri infractiunii de vătămare corporala din culpã,
prev. de art. 196 alin. (2), (3) C. pen..
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
6cristi7, utilizator
Cel mai recent răspuns: 6cristi7 , utilizator 15:13, 20 Martie 2025
Veti avea permisul suspendat, daca nu ma insel, pentru 90 de zile, pentru neacordare de prioritate. Informati-va la politie.
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie operează:
....................................
d) în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau rănirea unei persoane, produs ca urmare a încălcării de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a unei reguli de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce, atunci când procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Legea nr. 135/2010, cu modificările și completările ulterioare, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 286/2009, cu modificările și completările ulterioare, achitarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală, după caz, pentru următoarele perioade:
1. 60 de zile dacă pentru încălcarea regulii de circulație este prevăzută suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile;
2. 90 de zile dacă pentru încălcarea regulii de circulație este prevăzută suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 60 de zile;
3. 120 de zile dacă pentru încălcarea regulii de circulație este prevăzută suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile;
4. 150 de zile dacă pentru încălcarea regulii de circulație este prevăzută suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
[ link extern ]

In plus sunteti obligat sa sustineti testul 13/15, pina-l luati. Daca nu, mai aveti un supliment de 30 de zile.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
latka, utilizator

Buna ziua, eu sunt cel cu bmw ul, am incalcat articolul 48 oug 195/2002 nu neacordarea de prioritate. mersi!
Daca nu exista masuratori care sa ateste , in urma expertizei, ca ati avut o anumita viteza si nu ati depasit cu mai mult de 50 km/h limita de viteza admisa pe acel sector de drum, mergeti la politie si cereti-va permisul.
In caz contrar veti avea permisul suspendat macar 120 de zile.
acul nu s a blocat, viteza mea exacta n o sa se stie niciodata si din cate stiu daca n a fost un aparat radar nu prea au ce sa mi faca.

si pe dosar cand am aflat de el, mi s a spus ca am avut 48km.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere Grumpy Grinch Grumpy Grinch Am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pentru neacordare de prioritate si vatamare corporala din culpa. Am primit o dovada inlocuitoare pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : la ... Ionel7476 Ionel7476 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : La data de 19.12.2021 am fost implicat într-un accident de circulaţie (tamponare), fiind ... (vezi toată discuția)
Bun,am reținut! dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii ... Carmenstratone Carmenstratone Bun,am reținut! Dar clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa prev. de aer.196 alin 2 și alin 3 din Codul ... (vezi toată discuția)