avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Când se consideră încheiat concediul de creștere, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Când se consideră încheiat concediul de creștere, nu când ...

Când se consideră încheiat concediul de creștere, nu când copilul împlinește 2 ani?( tatăl nu a beneficiat de luna tatălui și eu nu am știut că trebuie să redepun actele pentru ultima luna)
Se mai poate face ceva? Mă afectează daca intru în șomaj?
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 20 Martie 2025
1. Daca tatal nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia CCC, atunci CCC pentru mama inceteaza la data la care copilul implineste varsta de 2 ani.

2. Daca tatal indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia CCC, indiferent daca opteaza pentru intrarea in CCC sau nu , atunci CCC pentru mama inceteaza la data la care copilul implineste varsta de 1 an si 11 luni , respectiv 1 an si 10 luni...depinde de data nasterii copilului.

3. In general, se beneficiaza de somaj daca:
- c.i.m. a fost incetat din motive neimputabile salaiatului
- fostul salariat a realizat un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

Stagiul minim de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori si nu numai de la unul singur.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc pentru răspuns. Tatăl se încadrează dar nu a luat acea lună și am bifat de la început că nu. Am inceput munca la doi ani desi se pare că trebuia la 1 ani și 11. Ideea e că am articol de șomaj dar dumnealor se leagă de acea lună care a rămas în aer.Pot beneficia de șomaj? Practic întrunesc condițiile....
Da, puteti beneficia de somaj.
Și cum motivez? Dumnealor insistă cu acea diferența de o luna..

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti beneficia de somaj.

Nu are relevanta acea luna, daca exista un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii actelor la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Alecsandramario Alecsandramario Buna ziua.....am si eu o intrebare.Am terminat ccc si vreau sa intru in somaj.Cat timp trebuie sa lucrez pentru a beneficia de somaj?multumesc (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! fiica mea este asistent personal al tatălui său, ... Zelinschi Manuela Zelinschi Manuela Bună ziua! Fiica mea este asistent personal al tatălui său, care are grad de handicap accentuat, dializat, in faza terminală! Dacă tatăl ei va deceda, ... (vezi toată discuția)