avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... în programul național de tratament al bolilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

în programul național de tratament al bolilor neurologice boala ...

în programul național de tratament al bolilor neurologice boala parkinson este trecută ca boală obișnuită. Am această boală de circa 7-8 ani de la vârsta de 34-35 de ani acum am 42 , asigurată ( muncesc) . aș vrea să știu cu ce mă ajută pe mine țara mea , ce facilități îmi oferă , ce beneficii am.
M-am operat la turci, stimulare profundă a creierului, repet sunt asigurată muncesc ca asistentă medicală, cotizez la stat de 22 de ani , la ce spitale am întrebat în România nu se făcea această operație, când am fost la casa de asigurări de sănătate să îmi restituie o parte măcar din cheltuieli răspunsul a fost scurt “ Turcia nu este în UE”
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Barbu Paula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Barbu Paula , utilizator 08:21, 21 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru boala Parkinson, gradul de handicap acordat în România poate varia în funcție de severitatea simptomelor și impactul bolii asupra vieții de zi cu zi a persoanei afectate. În general, sunt posibile următoarele grade de handicap:

Vedeți mai multe detalii în următorul LINK [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Dapix, utilizator
Mulțumesc ! Ceea ce mi-ați zis știam nu știu cat mă ajută . Am plătit operată 25000€, acum trebuie să mă duc la control din 3 în 3 luni și de câte ori este nevoie iar ca și cost înseamnă la fiecare control plătesc 2000€+ transport + …. Întrebarea este pentru ce îmi oprește statul atâtea bani în fiecare lună (3000lei CAS) și nu beneficiez de nimic. Cine trăiește cu pensia de 500 lei , Dacă îi primești și pe astea !
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Barbu Paula, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație certificat handicap parkinson Andreea&Bunica Andreea&Bunica Buna seara ! Am următoarea problema: bunica mea are B. Parkinson din 2006. Recent, a suferit și 2 AVC-uri, in urma cărora a rămas și cu o dementa ... (vezi toată discuția)
O intrebare privind gradul de handicap ... sorinvcj sorinvcj Am fost diagnosticat cu \"malformatie arterio-venoasa, de perete ventricular stang\" in urma caruia am fost operat. Ca urmare a operatiei, a rezultat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)