avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cumpar un apartament de sa zicem 113 k eur. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cumpar un apartament de sa zicem 113 k eur. - platesc ...

Buna ziua!

Cumpar un apartament de sa zicem 113 k eur.
- platesc un avand de 2 k eur (promisiune)
- restul de 111 k eur. (3 k eur cash la notar, care apar pe contract, restul de 108 k eur prin banca - din care 40 k eur credit)

1. Platile sunt corecte (ma refer la partea cash)?
2. Dupa ce incaseaza pretul, clientul se obliga sa dea o declaratie de incasare pret (daca nu o mai da, am vreun risc?) Eu pot proba plata.
Tranzactia se desfasoara prin mandatar cu procura notariala. Notarul verifica valabilitatea procurii si autenticitatea ei.
3. La ce alte aspecte trebuie sa fiu atent?
4. Care este momentul in care sa fac plata ? (inainte, dupa semnarea contractului de vanzare?)

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Revocarea procurii de vanzare daisyme daisyme ce se intampla daca s-a semnat si autentificat o promisiune bilaterala de vz cump intre mandatarul unei pers fizice si o societate,desi procura mandatarului ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)