avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de management
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de management

Cine are obligatia inscrierii contractului de management la institutiile abilitate si care sunt acestea?
Eu daca semnez un contract de management si angajatorul nu il inregistreaza la fisc, eu ca administrator pot beneficia de drepturile ce decurg din acest contract?
In caz de nerespectare a obligatiilor de catre angajator, eu pot sa il actionez in instanta si sa am castig de cauza, daca acest contract nu este inregistrat la institutiile abilitate?
Va multumesc.
Este impropriu spus ca un contract de management se inregistreaza undeva. Nu se inregistreaza, insa pentru ca obtineti venituri de pe urma lui, dvs sunteti obligat sa va inregistrati pe dvs ca platitor de impozit pe venit, depunand contractul drept dovada a venitului.
Nu aveti angajator, intre dvs si societate nu exista un raport de munca daca aveti contract de management.
Deci daca nu se depune contractul de management la fisc, eu ca administrator sunt raspunzator pentru aceasta si nu societatea?
Da.
Daca semnati un contract de management si sunteti administrator , remuneratia obtinuta in temeiul contractului de mandat este asimilata veniturilor din salarii, asa cum este prevazut in art . 41 , litera b , conform cu art. 55 , alineatul (2) , litera j .
romania inedit a scris:
asa cum este prevazut in art . 41 , litera b , conform cu art. 55 , alineatul (2) , litera j .

In ce lege? Nu de alta dar sigur nu-s din legea 31/1990, care asimileaza numai cu privire la directorii SA.

Alte discuții în legătură

Cum e impozitat un contract de management? cibmedia cibmedia Sunt interesat de felul in care se taxeaza de catre Fisc un contract de management de tip retainer, si unde trebuie înregistrat. Mentionez ca am un contract ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua1 Va rog respectuos sa-mi dati si mie unele lamuriri privind micro platitoare de 3% si neplatitoare de TVA: 1. Pot face contract de comodat pentru ... (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate peste 30 de zile? MMX MMX Buna ziua, Lucrez in servicii IT. Sunt actionar unic si angajat al unei firme ce da servicii in afara tarii in Uniunea Europeana. Datorita specificului ... (vezi toată discuția)