avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca cu norma intreaga
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca cu norma intreaga

Buna. Sunt angajata cu norma intreaga la o institutie, program 8.-16. As vrea sa ma angajez si ca asistent personal pt copilul meu cu certificat grad grav. Momentan iau indemnizatie, dar ma intereseaza angajarea. Imi permite legea sa am doua contracte cu norma intreaga la doi angajatori diferiti? M-ar interesa sa raman cu baza la jobul actual, dar Primaria de domiciliu imi impune contract cu program fix, 8-16. E vreo sansa sa pot beneficia de program flexibil in contractul de asistent personal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 21 Martie 2025
Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept. (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial /cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.
Mulțumesc pentru răspunsul detaliat. Ultima întrebare e dacă pot avea program flexibil ca asistent social. Primăria îmi impune program fix 8-16, spunandu-mi ca ma supun contractului colectiv al lor. E posibil sa obțin o derogare de la aceasta regula?

Cornel Vasile a scris:

Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept. (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial /cu norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

Art. 118 C.mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei care beneficiază de concediul de îngrijitor, cu acordul sau la solicitarea acestora, care pot avea o durată limitată în timp.

(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
(5) Orice refuz al solicitării prevăzute la alin. (1) trebuie motivat, în scris, de către angajator, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea solicitării.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial d_florys d_florys Care ar fi modalitatea corecta si legala pentru ca un salariat cu norma partiala , sa nu aiba o \"planificare\" stricta a programului de lucru, dar cu ... (vezi toată discuția)
Mama care duce copilul la gradinita, beneficiaza de un program adecvat din partea angajatorului? CRPO CRPO Exista vre-o lege cu referire la programul de munca al mamelor care isi duc copii la gradinita? Ma refer la orar. (vezi toată discuția)
Program buiavasi buiavasi Buna ziua! as dori sa imi precizati si mie posibilitatea si temeiul legal in urmatorul caz: un salariat care are doua contracte de munca cu norma intreaga la ... (vezi toată discuția)