avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial

Care ar fi modalitatea corecta si legala pentru ca un salariat cu norma partiala , sa nu aiba o "planificare" stricta a programului de lucru, dar cu respectarea codului muncii?
Cu alte cuvinte, anagajatorul doreste sa dea maxima libertate unui angajat in ceea ce priveste organizarea programului de lucru; de exemplu contractul de munca sa fie cu o durata de 30h/saptamana sau 120 ore/luna, dar repartizarea orelor in timpul acesteia sa fie la alegerea salariatului.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 11 Noiembrie 2019
Art. 118 C.mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
....

Astfel, durata zilnică a timpului de muncă de opt ore pe zi în cazul angajaţilor cu normă întreagă se împarte în două perioade: o perioadă fixă și o perioadă variabilă astfel:
- o perioadă fixă: pe durata căreia întreg personalul unităţii ori al diviziunii unităţii la nivelul căreia se aplică programul individualizat de muncă trebuie să se afle la locul de muncă (de exemplu: în intervalul orar 10,00-16,00 tot personalul se va afla concomitent la locul de muncă);
- perioadă variabilă: pe durata căreia personalul căruia i se aplică programul individualizat de muncă îşi alege orele de sosire şi de plecare, fiind ţinut numai de respectarea timpului zilnic de muncă (de exemplu: în intervalul orar 7,00-10,00, respectiv 16,00-19,00, angajaţii îşi pot alege orele de sosire şi plecare, cu condiţia realizării timpului zilnic de muncă, în funcţie de norma întreagă ori fracţionată stabilită prin contractul individual de muncă).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu program 2 ore pe zi nyusziful nyusziful CIM cu program 2 ore pe zi Buna seara. Dorim in cadrul societății sa angajam 3 persoane (pe șantier) care vor lucra timp de o luna (cim pe perioada ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Repartizare program lucru cim fractiune norma Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire, in cazul contractului de munca cu fractiune de norma, la sectiunea: a) Repartizarea programului de lucru se ... (vezi toată discuția)