Buna ziua,
Am un apartament in Timisoara care l-am debransat in Octombrie 2024 de la Colterm. Am primit foaia de la Colterm ca sunt debransat si totul e OK, doar ca nu am dus-o la administrator pentru ca nu mi-a zis nimeni, si pe site la Colterm nu scrie.
Administratorul acum zice ca eu trebuie sa platesc pentru Noiembrie, Decembrie si Ianuarie caldura pentru ca nu i-am dus foaia de la Coilterm la timp.
Am vorbit la Colterm si cumva mi-au confirmat ca defapt nu e nici o baza ca administratorul sa imi ceara bani pentru perioada respectiva, pentru ca factura a fost trimisa scazand cota mea.
Din ce cred eu, sunt si bani ce i-am platit din vara si toamna pentru incalzire, si presupun ca si aceia ar trebui returnati.
In conditiile in care administratorul pare sa refuze sa recalculeze, ce pot face? Mentionez ca e defapt un fel de sef de scara, noi nu avem asociatie.
Problema dvs se poate rezolva doar pe cale amiabila, printr-o discutie cu presedintele as. prop. - dupa ce dvs. ii demonstrati cu documentele pe care le aveti de la furnizorul de energie termica.
Acum, putem discuta aastfel;
1. Vina va apartine TOTAL. Daca nu recunoasteti, ne aflam in aceeasi situatie;
2. Trebuia, in mod obligatoriu sa anuntati as. prop. in legatuira cu deconectarea, prin prezentarea documentelor de la furnizaor + o vizita de confirmare a unui reprezentant al asociatiei, eventual cu un PV;
3. Lunar, as. prop. primeste o factura de la furnizorul de ET cu niste specificatii (cantitati, unitati de masura, valoare lei); nu se va specifica de nicio culoare ca proprietarul xxx este deconectat de la sistemul centralizat de incalzire, asa ca adminul dvs. a calculat si repartizat costuri cu incalzirea locuintei, incluzindu-va si pe dvs;
4. In alta ordine de idei, dvs. ati fi avut ocazia sa observati ca in toate acele luni despre care vorbiti, vi s-au repartizat costuri cu incalzirea (poate ati fost plecat si nu ati observat ?);
5. Intocmiti o notificare documentata catre as. prop. si, probabil ca, poate sumele repartizate dvs. sa le ataseze facturilor din sezonul de incalzire urmator (acum, chiar ca nu se mai poate);
In mare, cam asa as vedea eu rezolvarea chestiunii.
Succes!
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)