avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am un apartament in Timisoara care l-am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am un apartament in Timisoara care l-am debransat ...

Buna ziua,
Am un apartament in Timisoara care l-am debransat in Octombrie 2024 de la Colterm. Am primit foaia de la Colterm ca sunt debransat si totul e OK, doar ca nu am dus-o la administrator pentru ca nu mi-a zis nimeni, si pe site la Colterm nu scrie.
Administratorul acum zice ca eu trebuie sa platesc pentru Noiembrie, Decembrie si Ianuarie caldura pentru ca nu i-am dus foaia de la Coilterm la timp.
Am vorbit la Colterm si cumva mi-au confirmat ca defapt nu e nici o baza ca administratorul sa imi ceara bani pentru perioada respectiva, pentru ca factura a fost trimisa scazand cota mea.
Din ce cred eu, sunt si bani ce i-am platit din vara si toamna pentru incalzire, si presupun ca si aceia ar trebui returnati.

In conditiile in care administratorul pare sa refuze sa recalculeze, ce pot face? Mentionez ca e defapt un fel de sef de scara, noi nu avem asociatie.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:58, 23 Martie 2025
Problema dvs se poate rezolva doar pe cale amiabila, printr-o discutie cu presedintele as. prop. - dupa ce dvs. ii demonstrati cu documentele pe care le aveti de la furnizorul de energie termica.
Acum, putem discuta aastfel;
1. Vina va apartine TOTAL. Daca nu recunoasteti, ne aflam in aceeasi situatie;
2. Trebuia, in mod obligatoriu sa anuntati as. prop. in legatuira cu deconectarea, prin prezentarea documentelor de la furnizaor + o vizita de confirmare a unui reprezentant al asociatiei, eventual cu un PV;
3. Lunar, as. prop. primeste o factura de la furnizorul de ET cu niste specificatii (cantitati, unitati de masura, valoare lei); nu se va specifica de nicio culoare ca proprietarul xxx este deconectat de la sistemul centralizat de incalzire, asa ca adminul dvs. a calculat si repartizat costuri cu incalzirea locuintei, incluzindu-va si pe dvs;
4. In alta ordine de idei, dvs. ati fi avut ocazia sa observati ca in toate acele luni despre care vorbiti, vi s-au repartizat costuri cu incalzirea (poate ati fost plecat si nu ati observat ?);
5. Intocmiti o notificare documentata catre as. prop. si, probabil ca, poate sumele repartizate dvs. sa le ataseze facturilor din sezonul de incalzire urmator (acum, chiar ca nu se mai poate);

In mare, cam asa as vedea eu rezolvarea chestiunii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari si furnizorul colterm in timisoara ioni69 ioni69 Buna ziua, Doresc sa va consult intr-o problema legata de furnizarea Agentului Termic de catre regia locala Colterm in Timisoara. Suntem o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)