avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Taxă pentru eliberarea diplomei de bacalaureat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Taxă pentru eliberarea diplomei de bacalaureat

Fica mea a terminat liceul în 2004 și nu si-a scos diploma acum ca să o primească se cere o taxa de 50 RON pe an ..este legal?
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Anairda 85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 22 Martie 2025
Taxa este stabilita de scoala. Cineva trebuie sa caute in arhiva si trebuie platit. Arhiva este depozitata pe ani si persoane.
Din cate cunosc, printr-o notă a ministerului emisa in urma cu multi ani, se prevede că se interzice colectarea de sume absolvenţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea achitării costurilor legate de tipărirea şi livrarea actelor de studii.

Dar, exista o lacună în legislaţia actuală : se prevede că învăţământul e gratuit, dar pentru unele activităţi se pot percepe taxe. Nu se prevede nicăieri că nu se pot percepe taxe pentru eliberarea diplomelor.

In speta, Consiliul de Administrare poate hotărî, în condiţiile legii, aprobarea unor taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se elibereaza diploma de bacalaureat? Simona.Teschere Simona.Teschere Buna ziua, In cat timp ar trebui in mod normal sa se elibereze o diploma de bac (2010), mai ales avand in vedere ca sunt doar [b]6 absolventi[/b] la liceul ... (vezi toată discuția)
Diploma de liceu Habet Habet Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ - contencios administrativ - litigiu cu inspectoratul scolar judetean pavelvioleta pavelvioleta Cu permisiunea dumneavoastra as vrrea daca se poate sa va supun atentiei cazul meu: Sunt ing. chimist titular la un Gr. Sc. Adm. si absolventa 2009 de ... (vezi toată discuția)