avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Vecinul îmi taie zorelele şi alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Vecinul îmi taie zorelele şi alte plante decorative ...

Bună ziua ! Vecinul îmi taie zorelele şi alte plante decorative care cresc din curtea mea, pe gardul meu la care nu a contribuit cu bani sau muncă. Are dreptul să taie plantele care se îmoletesc pe gard sau doar ce trece peste gard ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:44, 21 Martie 2025
Buna ziua

Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său (Cod Civil, art. 613).

Nu am inteles exact ce anume taie vecinul. Plantele din curtea dvs nu are voie. Ce depaseste proprietatea dvs si intra pe proprietatea lui poate taia sau va poate obliga pe dvs sa le taiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor tăiate Just-drept Just-drept conform Art. 613, alin.(3) din NCC: Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)