avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! Am primit respingere la o cerere pe care am ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! Am primit respingere la o cerere pe care am formulat-o ...

Buna ziua!
Am primit respingere la o cerere pe care am formulat-o la OCPI cu privire la notarea posesiei in cartea funciara asupra unui teren extravilan arabil situat in zona fosta cooperativizata.
Mentionez ca cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 41 alin. (8) lit. a din Legea nr. 7/1996, articol care se refera la terenurile ce nu au carte funciara deshisa. si nu distinge cu privire la alte aspecte.
Respingerea cererii a fost motivata de dispozitiile art. 13 alin. 1 si 2 , tot din Legea 7/1996, dar acestea sunt dispozitii care se refera la inregistrarea sistematica si nu la inregistrarea sporadica (la cerere).
Va rog, spuneti-mi daca apreciati ca fiind corecta solutia pusa de OCPI si care ar fi modalitatile prin care sa imi inscriu imobilul, avand in vedere ca nu am alte acte doveditoare, in afara celor depuse la cererea de notare posesie si anume: adeverinta de posesor emisa de Primarie, declaratia autentica, procesul verbal de vecinatate și, bineinteles, documentatia cadastrala, asa cum prevede art. 41 alin. 8 ind. 1 din Legea 7/1996..
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
7580, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine ... floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA! Sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine decedate de 11 ani. Ea are trei copii, doi dintre ei fiind decedati, de al treilea nu mai ... (vezi toată discuția)
Notarea posesiei AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana care in afara de un certificat de la Arhivele Statului nu detine alte acte pe un teren ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Art. 41 alin (10) din Legea nr 7/1996 prevede: \"Terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi ... (vezi toată discuția)