avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata pfi pentru veniturile realizate în 2024?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata pfi pentru veniturile realizate în 2024?

Bună ziua!!
As dori sa aflu și eu,cât trebuie să plătească în PFI,care are și contract de munca de 4 ore pe zi!!
Mă refer la plata pentru veniturile realizate în 2024.
Vă mulțumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 21:58, 21 Martie 2025
Buna ziua!

Banuiesca ca venitul net este sub 6 salarii minime si ca intrebarea Dvs. se refera la CASS pentru ca acolo e singura diferanta.
Daca ati avutat calitatea de salariat tot anul 2024 si practic ati platit in 2024 CASS la nivel de 6 salarii minime in calitate de salariat, pe PFI veti plati CASS 10% din venitul net.

Deci pe PFI nu mai trebuie platita diferenta de CASS pana la 6 salarii minime.

art 174
(6) În situaţia în care baza de calcul prevăzută la art. 170 alin. (1), cumulată din una sau mai multe surse de venit din cele prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. b), corespunzătoare veniturilor realizate sau pentru care s-a aplicat reţinerea la sursă în cursul anului, după caz, este mai mică decât cea corespunzătoare unei baze de calcul egale cu nivelul de 6 salarii minime brute pe ţară, persoanele fizice datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate, respectiv o diferenţă de contribuţie de asigurări sociale de sănătate, după caz, până la nivelul celei corespunzătoare bazei de calcul egale cu 6 salarii minime brute pe ţară şi depun Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice în termenul prevăzut la art. 122 alin. (3).

(7) Diferenţa de contribuţie de asigurări sociale de sănătate prevăzută la alin. (6) nu se datorează în cazul în care, în anul fiscal pentru care se depune declaraţia prevăzută la art. 122, persoana fizică a realizat venituri:
a) din salarii şi asimilate salariilor la un nivel cel puţin egal cu 6 salarii minime brute pe ţară;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat in 2024 ??? nu gasesc un raspuns ... Dozzzer Dozzzer PFA si Angajat in 2024 ??? buna...nu reusesc sa gasesc un raspuns clar nicaieri...asa ca sper sa ma puteti lamuri... sunt Angajat Norma Intreaga 8h si am ... (vezi toată discuția)
Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)