avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de bloc - plati abuzive
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de bloc - plati abuzive

Locuiesc intr-un cartier rezidențial în care fiecare bloc are centrala de bloc (apa calda-agent termic), sunt debranșat din 2014 insa sunt pus sa plătesc caldura pe casa scării, deși caloriferele sunt reci (asociatia motivează ca este diferența dintre indexul de la centrala și suma celor de la apartamentele care sunt racordate la centrala), au schimbat una din centrale cu alte 2 centrale pentru ca era defecta și au ales sa nu o repare (pe lista cu semnături am descoperit ca apartamentul meu este bifat ca ar fi de acord dar fără sa existe o semnatura), iar acum au schimbat teava de agent termic și sunt pus sa plătesc. Menționez ca țevile de apa calda/agent termic sunt pe casa scării, nu traversează apartamentul și sunt situate pe cealaltă parte a blocului - nu am deloc "contact" cu ele.
Nu exista o formula de calcul pentru "caldura de pe casa scarii" - încălzire (cum este trecuta pe factura) ci totul se împarte la cota indiviza.
Astfel ca as vrea sa stiu dacă pot sa fac ceva în acest sens și către cine sa ma adresez.
Președintele de asociatie nu răspunde la cereri, iar firma care se ocupa de facturare îmi spun ca ei prestează doar acest serviciu.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:43, 23 Martie 2025
Nu exista o formula de calcul pentru "caldura de pe casa scarii" - încălzire (cum este trecuta pe factura) ci totul se împarte la cota indiviza.

Pai, aceea este formula de calcul. De fapt exista o formula de calcul. Suprafete individuale raportat la suprafata indiviza.

Astfel ca as vrea sa stiu dacă pot sa fac ceva în acest sens și către cine sa ma adresez.
Președintele de asociatie nu răspunde la cereri, iar firma care se ocupa de facturare îmi spun ca ei prestează doar acest serviciu.

Incepeti cu o sesizare in scris catre asociatia de proprietari, apoi in functie de raspuns (asta este foarte important, raspuns sau neraspuns), va adresati primariei, si ulterior instantei de judecata. Insa, nu puteti trece la pasul 2 pana nu parcurgeti pasul 1. Daca nu va descurcati cu scrisul si comunicarea, atunci va trebui sa apelati la un jurist. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul intretinere Nea-Costica Nea-Costica Caz concret: bloc cu 4 etaje,o singura scara,12 apartamente,2 unitati comerciale la parter cu acces din strada, fara deranj reciproc, 5 apartamente cu centrale ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)