avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul Intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul Intretinere

Caz concret: bloc cu 4 etaje,o singura scara,12 apartamente,2 unitati comerciale la parter cu acces din strada, fara deranj reciproc, 5 apartamente cu centrale termice,fara tevi ce trec prin ap. lor, fara calorifere pe scara,ghena sau mai stiu eu pe unde, unitatile comerciale au centrale term. proprii, lumina separata,gunoi separat,apometre apa rece toti, apometre apa calda toti ( fara cei cu centrale term. ),nu exista repartitoare de caldura de niciun fel. Intrebare: cum se calculeaza, repartizeaza plata la energia termica, concret , legal, fara abureli si despicarea firului in patru in dulcele stil romanesc. Sunt satul de legi , ordine hotarari, de unde isi ia fiecare ce vrea si cum vrea. Cu stima, NC.#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:18, 3 Aprilie 2011
Ne convine sau nu,activitatea asociatiilor de proprietari este guvernata prin dispozitii
Pentru ca sunteti satul de legi.de unde ia fiecare ce vrea si cum vrea,parcurgeti norma responsabila pentru calcul

[ link extern ]
domnu` goe schimbati omului linkul :D cel pe care l-ati postat se refera la sistemele care folosesc repartitoare. omul zice ca nu au asa ceva :">
eu stiu ca in functie de suprafata echivalenta termic a apartamentului dv., verificata si corectata anual de furnizorul de en. termica. mai pe romaneste se stabileste cam dupa suprafata imobilului in relatie cu tipul radiatorului. in popor se spune ca dupa numarul de camere, insa pot exista mici diferente intre acelasi tip de apartament fie din extinderea spatiului locuibil fie din folosirea unor tipuri de radiatoare diferite.
Nu este lipsit de importanta nici orasul din care sunteti, furnizorii au aceleasi norme insa nu toti verifica in teren aceste aspecte si se bazeaza pe raportarile asociatieidin cartea tehnica a cladirii.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator
@Nea-Costica.

Daca vreti pareri de usa blocului, atunci va sugerez si eu una: impartiti caldura la suprafata utila (cota-parte indiviza) celor cu incalzirea de la sistemul centralizat.
Pentru caldura la comun extrageti inainte de asta un procent din factura cat va lasa inima si bunul simt al celor cu CT si-l distribuiti tot in functie de cota-parte indiviza indiviza .... sau nu mai socotiti nimic la caldura la comun si puneti-i numai pe cei cu incalzirea centrala sa plateasca...sa se-nvete minte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala bloc  Buna ziua, la scara noastra avem centrala pe scara, pentru toti vecinii,mai putin unul, insa nu face fata pana la noi la ultimul etaj (apa nu este suficient ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o informatie. pe scara blocului ... andreeaene andreeaene Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pe scara blocului unde locuiesc sunt apartamente care au caldura de la Termoenergetica si apartamente care au ... (vezi toată discuția)
Plata caldura apartament nelocuit miru81 miru81 buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie avem un apartament in care nu locuieste nimeni din vara acum pe perioada iernei eu voi plati la fel cu un ... (vezi toată discuția)