avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura apartament nelocuit

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o informatie
avem un apartament in care nu locuieste nimeni din vara
acum pe perioada iernei eu voi plati la fel cu un apartament cu 1 locatar sau 2 cand practic acolo nu este folosit apartamentul?
administratorul meu refuza sa imi dea explicatii
mi-a spus ca nu fac exceptie
va intreb pt ca sincer nu imi ajung banii si nu as vrea sa se profite pt ca nu stiu
multumesc din suflet
o zi buna
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:59, 22 Octombrie 2010
Va referiti la caldura din apartament, de la reteua de termoficare?
Daca da, atunci administratorul cam are dreptate, cata vreme nu sunteti debransat.
Este cald in apartament? Atunci aceasta caldura trebuie platita.
Plata incalzirii nu se face in fuctie de numarul de locatari, ci in fucntie de suprafata incalzita.

daca nu locuieste nimeni in apartament, cheltuielile pe care nu le aveti de platit sunt:
- apa (care nu se consuma)
- gunoi
- electrcitate comuna (pe casa scarii, in scara, etc.)
- curatenia comuna
Conform cu HG 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Platiti la fel ca inainte in afara de urmatoarele:
- electricitate, gaze si gunoi - cheltuieli care se impart pe numar de persoane . La dv. nemailocuind nimeni, acestea nu le platiti.

In rest platiti pe cota-parte indiviza, indiferent ca apartamentul este locuit sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
elga50, moderator
Nu ati precizat daca apartamentul este prevazut cu repartitoare de caldura
In situatia in care nu exista montate repartitoare de cladura,in perioada in care regia de caldura furnizeaza agent termic ,urmeaza sa achitati c/v costuri incalzire
apartamentul este fara repartitoare
furnizorul este colterm timisoara
multumesc
In viitor daca persista situatia de nelocuire,aveti posibilitatea legala fie sa desfasurati demersuri in vederea montarii de repartitoare caldura fie ,pentru debransare

Alte discuții în legătură

Modalitate de calcul a incalzirii pentru apt. debransate de la sist. centralizat? edoina edoina La una dintre cele doua scari ale blocului (unde sunt montate contoare individuale la gaz), doua familii si-au montat centrale termice individuale din iarna ... (vezi toată discuția)
Debransare colterm tm ccaammyy2011 ccaammyy2011 Buna ziua, Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)