avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Am înstrăinat un autoturism in anul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Am înstrăinat un autoturism in anul 2023, am urmat ...

Buna ziua ! Am înstrăinat un autoturism in anul 2023, am urmat toti pasii legali : am semnat contract vanzare cumpărare, am radiat masina de la primarie, am scris pe talon numele cumparatorului si data vânzării.
Cumpărătorul a înstrăinat masina catre un terț, fara acte, iar acesta a avut un accident. Acum sunt chemata in judecata ca pârât, desi nu am nici o vină. Am trimis si online si fizic( cu confirmare de primire), copii de pe contractul de vanzare cumparare, de pe radierea masinii..
Intrebarile mele ar fi :
1. sunt obligata sa ma prezint la judecatorie ? Chiar nu stiu de ce sunt citată, in conditiile in care eu am facut totul legal.
2. Ce se poate intampla daca nu ma prezint ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
JeniPodarescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in alt judet j_add j_add Buna ziua! Vreau sa vand masina inmatriculata in jud. X. Cumparatorul e din judetul Y. Cum pot face ca dupa vanzare, cumparatorul sa poata pleca in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)