avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit vanzare creatie proprie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit vanzare creatie proprie

Am următoarea problema: am creat un caiet jurnal pe care doresc sa îl vând online . sunt in curs de creare un nui PFA.Însă tipărirea este făcută la o tipografie si doresc eu sa mă ocup de vânzare . Cum se face impozitarea acestui venit ? Ca activitate independentă sau intra cf art ’70 din cod fiscal care spune ‘’Constituie venituri din drepturi de proprietate intelectual veniturile obtinute din valorificarea sub orice form a drepturilor de proprietate intelectual care provin din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor, .2 contabili mi-au spus ca depinde de cum poate interpreta cel de la Anaf,… ceea ca m-a făcut sa nu știu cum pot declara legal aceste venituri

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lula251983 , utilizator 19:18, 25 Martie 2025
Art. 70 din Codul fiscal definește veniturile din drepturi de proprietate intelectuală obținute în urma cesionării drepturilor de autor și conexe către un cesionar care, în calitate de plătitor de venit, are obligația calculării, reținerii și achitării la bugetul de stat, în numele dv., a impozitului pe venit. În cazul descris de dv., nu se face o cesiune a drepturilor de autor, vă ocupați de vânzare. Prin urmare, veți obține venituri din comerț, o activitate independentă cf. art. 67 din Codul fiscal, realizată în mod individual, după ce veți obține autorizarea ca PFA.
Va multumesc frumos pentru raspun si lamuriri . I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare venituri din drepturi de autor please please Sunt solist vocal si as vrea sa stiu sub ce forma pot fi platit de angajator, prin contract pe drepturi de autor, eu neavand posibilitatea de a emite factura ... (vezi toată discuția)
Impozitare drepturi de autor NICOLAE SILADE NICOLAE SILADE Buna ziua, As dori sa stiu daca drepturile de autor se impoziteaza sau nu, iar daca da, de la ce suma? Din cate stiu de la altii, drepturile de autor in ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului gabrielrico27 gabrielrico27 Sotia mea a realizat venituri din salariu. In privinta acestora totul este clar. Pe langa acestea, a mai realizat si venituri din realizarea unor sondaje ... (vezi toată discuția)