avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul vechime munca si pensie grad de invaliditate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul vechime munca si pensie grad de invaliditate accentuat

Buna,

Imi puteti spune, va rog, cum se calculeaza vechimea in munca, daca am grad de handicap accentuat pe viata (dobandit din perioada adolescentei)? Eu m-am nascut cu o malformatie la inima si am avut grad de handicap accentuat inca de cand eram copil, dar era revizuibil, si din perioada adolescentei, gradul este permanent. Lucrez de la varsta de 18 ani si in prezent am 35 de ani.

Si fiind angajata, apare in sistemul de pensii ca am grad de handicap si se va calcula altfel pensia sau trebuie ca sa declare angajatorul ca sunt persoana cu handicap si va aparea de atunci?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie nelumario nelumario Buna, sunt angajat ca electrician din anul 1980,angajat la Regia de transport in comun Timisoara din luna februarie,in perioada 08.02.1980 - 31.12.1989, am ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie a persoanei cu handicap accentuat myra70 myra70 buna ziua am varsta 48 ani sunt nascuta in februarie 1970 si am vechime in acelas loc de munca 28 ani sunt angajata inacest loc de munca din 1990 luna mai pana ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limitã de vârstã cu handicap accentuat gavrilelena gavrilelena Buna seara Sotul meu a avut certificat de handicap accentuat revizuibil La revizuire i s a dat certificat de neincadrare in grad de handicap cu valabilitate ... (vezi toată discuția)