avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum mă retrag dintr-o firmă în calitate de asociat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum mă retrag dintr-o firmă în calitate de asociat unic?

Bună ziua!

Am preluat moștenire o firmă de care nu mă ocup și pe care nu mi-o doresc. Administratorul firmei este o rudă care ia decizii și se ocupă de ea de mai bine de 20 ani. Nu sunt de acord cu deciziile administratorului, decizii pentru care aș putea fi trasă la răspundere din rolul de asociat. Doresc să mă retrag din rolul de asociat unic și să îi cedez firma. Administratorul nu e de acord să o preia. Ce pot face în această situație dpdv legal pentru a mă retrage? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 25 Martie 2025
Puteti sa va vindeți părțile sociale catre alta persoana sau s-o radiati de la Registrul comertului, fără implicarea administratorului.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii ContSters95349 ContSters95349 Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)