avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la Legea pensiilor, ...

Avand in vedere cat de multe modificari s-au facut la Legea pensiilor, va rog sa imi confirmati ca a ramas valabila in prezent prevederea ca
”Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate” , inclusiv pentru cei care au lucrat ca militari si au pensie de la casa de asigurari a armatei. Mai concret, daca poate avea salariu si pensie de invaliditate gradul 2. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
ienachi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 25 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ne transmite CNPP:
[ link extern ]
Pensionarii militari au lege speciala..ce spune CNPP este doar pentru sectorul public de pensii.

Legea 223/2015
Articolul 76
(1) În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
....

invaliditatea de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională după trecerea sa în rezervă/încetarea raporturilor de serviciu, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă. ....valabil pentru pensiile de serviciu
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionari angajați DianaMarcu DianaMarcu Bună ziua ! Dacă o persoană a ieșit la pensie din MAI, se poate angaja după aceea tot la stat pe un post asemănător ? (vezi toată discuția)
Despre pensie anticipata Markmarian Markmarian Buna ziua , am fost cadru militar iar în prezent sunt pensionar. Am pensie de serviciu anticipata partial. Pot face un PFA ? Exista o sumă limita , (sa nu ... (vezi toată discuția)