avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen revizuire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen revizuire

Bună dimineața
Am primit in data de 18.02.2025(emisa in 13.02.2025) decizia de PLV , trecere de la PAP !
In decizie am constatat ca nu mi a fost pus un an la punctele de stabilitate! In data de 19.02.2025 am cerut pe mailul de petitie revizuirea deciziei !
Trebuie contestata decizia in 45 de zile sau revizuirea are 3 ani termen ?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: johnny_1961 , utilizator 18:32, 27 Martie 2025
De regula o astfel de problema se rezolva pe cale amiabila.
Mai faceti o interventie pe e-mail la casa locala si le puneti in vedere sa va lamureasca in termen de 48 ore, in caz contrar le veti deschide actiune in instanta in termenul prevazut de lege.
Cand se depaseste termenul de a se depune contestatie, pentru a se ajunge din nou la el, se depune mai intai o cerere de revizuire.

Buna ziua

O sa trmit mail astazi . Din ce v am spus eu care ar fi limita sa acționez in instanta casa de pensii ? Puteti recomanda un avocat ? La ce costuri se ridica ? Se recuperează ceva ?
Multumesc frumos pentru ajutor
Carp Mircea a scris:

Mai faceti o interventie pe e-mail la casa locala si le puneti in
vedere sa va lamureasca in termen de 48 ore, in caz contrar le veti deschide actiune in instanta in termenul prevazut de lege.
Cand se depaseste termenul de a se depune contestatie, pentru a se ajunge din nou la el, se depune mai intai o cerere de revizuire.

Buna ziua dl Carp

Va prezint situatia mea si va rog daca puteti sa mi spuneti in opinia dvs daca am dreptate sau nu !

Prima decizie de pensionare a fost in 24.iunie 2021, pensie anticipata partiala.
In perioada mai 2021-iunie 2022 am lucrat !
In iunie 2022 am pus in plata decizia din 2021. In perioada mai 2021-iunie 2022 nu am cumulat pensia cu salariu(nu aveam cum fiind pensionat anticipat ) !
In august 2024 am primit decizia de recalculare conform legii 360 . In acesta decizie aveam :
-stagiu de cotizare contributiv 39 ani o luna si 11 zile !!!
-stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate 14 ani o luna si 11 zile .
In data de 17.02.2025 am primit decizia de trecere la limita de varsta conform art 56, decizie emisa in data de 13.02.2025 unde aveam :
-stagiu de cotizare contributiv 40 ani 2 luni si 11 zile
- stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate,tot aceiasi perioada de 14 ani o luna si 11 zile
Anul lucrat 2021-2022 este trecut ca si perioada de cotizare contributiva, dar nu si ca stagiu de cotizare contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate .
Am discutat telefonic cu reprezentanții de la CNPP și Ministerul Muncii si amandoi mi au spus ca este o eroare si sa solicit revizuirea deciziei, in care anul 2021-2022 sa fie considerat contributiv
pentru care se acorda un punct !
Am facut la casa de pensii o cerere de revizuire!
Ce parere aveti vis a vis de speta mea ?
Multumesc frumos

johnny_1961 a scris:

Buna ziua

O sa trmit mail astazi . Din ce v am spus eu care ar fi limita sa acționez in instanta casa de pensii ? Puteti recomanda un avocat ? La ce costuri se ridica ? Se recuperează ceva ?
Multumesc frumos pentru ajutor
Carp Mircea a scris:

Mai faceti o interventie pe e-mail la casa locala si le puneti in
vedere sa va lamureasca in termen de 48 ore, in caz contrar le veti deschide actiune in instanta in termenul prevazut de lege.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca veti primi decizie de revizuire cu acordarea punctelor de stabilitate si pentru acel an.
Puneti presiune pe ei sa vina cu decizia de revizuire.
Sa nu va puneti problema ca depasiti termenul prevazut de lege pentru contestare.
Ok
Mulțumesc frumos

Am facut cum m ati sfatuit dvs !

Am trimis:

Buna ziua

Am trimis in data de 19.02.2025 pe adresa de petitie a casei de pensii sector 4 si CNPP o cerere de revizuire pentru decizia 255287/13.02.2025 , in care aratam ca nu mi a fost pus un an (mai 2021-iunie 2022) ca fiind an pentru care se acorda puncte de stabilitate! Am trimis acesta cerere dupa ce am discutat telefonic cu doua doamne de la MMSS si CNPP , care mi au spus ca este o eroare si sa solicit cerere de revizuire la casa de pensii sector 4 .
Am primit numarul de inreg. 40716/19.02.2025, am revenit in data de 17.03.2025 solicitand sa mi spuneti care este stagiu cereri mele , dar nu am primit raspuns !
Am consultat un avocat care mi a spus ca de regula o astfel de problema se rezolva pe cale amiabila si sa notific casa de pensii sector 4 si CNPP sa ma lamureasca in termen de 48 de ore , in caz contrar voi deschide actiune in instanta .
In speranța ca vom stinge acest litigiu pe cale amiabila, va multumesc anticipat!

Carp Mircea a scris:

Eu zic ca veti primi decizie de revizuire cu acordarea punctelor de stabilitate si pentru acel an.
Puneti presiune pe ei sa vina cu decizia de revizuire.
Sa nu va puneti problema ca depasiti termenul prevazut de lege pentru contestare.

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor 360/ 2023 johnny_1961 johnny_1961 Legea 360/ 2023 Pensia anticipata partiala! Buna ziua Sunt pensionat anticipat partial din 2021. , stagiul de cotizare pe decizia de pensionare este de ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)
Puncte de stabilitate pentru pensie anticipata partiala koronna koronna Buna ziua, In anul 2021 am depus dosarul pentru pensie anticipata partiala. Pensia calculata a fost foarte mica, nu m-am incadrat in termenul legal pentru a ... (vezi toată discuția)