avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri pt. condamnari cu caracter politic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pt. condamnari cu caracter politic

Daca stie cineva...
Cam pe unde se invart despagubirile date pe L 221/2009 pt condamnatii politici?
Dupa ce se apreciaza? Dupa ani de detentie?
Tatal meu nu a avut sentinta, asa cum zice in lege la art. 1. A fost luat de acasa si dus la Poarta Alba. Atat. Deci, cu ce ar putea dovedi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: daunemorale , utilizator 13:49, 5 Martie 2010
din pacate se mai intampla si asa (sa fie dusi fara sentinta) numai ca pentru a obtine despagubiri in baza acestei legi, trebuie sa fie in stare sa dovedeasca ca s-a intamplat asa.Trebuie facut investigatii in arhivele politiei, securitatii, sau a celor care l-au dus acolo.Altfel nu vad vre-o sansa sa aveti succes...;)
Nabuco a scris:

Daca stie cineva...
Cam pe unde se invart despagubirile date pe L 221/2009 pt condamnatii politici?
Dupa ce se apreciaza? Dupa ani de detentie?
Tatal meu nu a avut sentinta, asa cum zice in lege la art. 1. A fost luat de acasa si dus la Poarta Alba. Atat. Deci, cu ce ar putea dovedi?
Multumesc!

1. 50.000 - 500.000 Euro
2.Cereti dosarele de la CNSAS.
3. Mai multe gasiti aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221 din 2.06.2009 ietam ietam Tata socru a fost detinut politic si a stat in puscarie la Poarta Alba, intre 1952-1955. In 1949 a fost exclus din Politie de catre regimul comunist si ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 udrea monica udrea monica tatal meu in perioada 14 08 1949-12.08.1955 si 31.07.1958-23.06.1964 a executat pedepse privative de libertate, aplicate prin sentinta penala a ... (vezi toată discuția)
Despagubire pe apartament confiscat coser coser Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa-mi pot recupera valoarea apartamentului confiscat prin sentinta unui tribunal militar în perioada ... (vezi toată discuția)