avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi

Mâine, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul muncii birou vs cerinte deplasare teren - Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul muncii birou vs cerinte deplasare teren - Am ...

Locul muncii- job de birou vs solicitari deplasari in teren
Am semnat acum aprox 1 an un contract de munca pentru un job in care am experienta de >15 ani in corporatii, Specialist Marketing. In toti acesti 15 ani jobul a constat in munca de birou. La noul loc de munca, desi in fisa postului locul muncii apare cladirea de birouri a corporatiei (zona Pipera) mi se sugereaza insistent ca trebuie sa fac si deplasari in teren, in reteaua de magazine (aprox 20 km distanta de locul muncii, in afara Bucurestiului. Mentionez ca in fisa postului este stipulat clar locul muncii- birourile cu adresa clara si nu mi se pune la dispozitie masina de serviciu. Merg in medie de 2-3 ori /luna la respectivele magazine, dar insistentele sunt sa lucrez 1-2 zile/saptamana de acolo, desi nu exista o justificare clara a acestei cerinte.

Pot cere angajatorului respectarea fisei postului sau mai degraba daca voi protesta ma pot astepta ca acesta sa modifice fisa postului in favoarea sa? Poate un post de Specialist marketing, prin definitie munca de birou, sa devina un post hibrid birou-teren?
Mentionez ca in structura angajatorului exista postul de coordonator zonal alocat respectivelor magazine, cu rol exclusiv de munca de teren si dotari corespunzatoare (masina de serviciu), deci nu se justifica transformarea postul de birou intr-unul de
teren.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
MAYA2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 28 Martie 2025
Codul Muncii
art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
.....

Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea contractului individual de munca.

Niciun text de lege nu obliga angajatorul sa va puna la dispozitie masina de serviciu ..este doar decizia acestuia.

Un specialist în marketing, din cate cunosc, ajută companiile și brand-urile să-și înțeleagă clienții și nevoile lor. Acesta analizeaza datele de marketing la nivel local, regional și chiar național.

In acele magazine ce atributi indepliniti?
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acele magazine ar trebui sa verific daca materialele promotionale sunt implementate (desi tot eu le implementez prin deplasare in teren, impreuna cu un lucrator tehnic) odata la aprox 2 luni. Din experienta mea anterioara aceasta actiune se raporta de obicei prin fotografii trimise de catrec catrecei din magazine/coordonatori zonali catre marketing.
Exista in structura companiei si un coordonator zonal (munca prin definitie de teren) locat in acele magazine. In fisa postului meu se precizeaza "culege feedback despre promotii de la echipa operationala si monitorizeaza prin rapoarte, poze ..." activitatea promotionala din magazine.
Problema pentru mine nu sunt numai acele deplasari in sine, desi sunt problematice si ele, cat faptul ca nefiind contabilizate in conturarea postului meu duc la acumularea muncii de birou, si pentru rezolvarea acesteia sunt nevoita sa acumulez ore peste program periodic (evident, neplatite). In plus, in caz de accident de munca, orice incident, nefiind pe traseul meu declarat in documentele de la angajare, compania isi poate declina orice responsabilitate.
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
MAYA2, utilizator
In aceste situatii, va trebui sa solicitati angajatorului un ordin de deplasare de fiecare data cand vizitati acele magazine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini înjositoare la locul de muncă. este în regulă să accept așa ceva? Farala Farala Buna ziua, Sunt angajata unei companii ca si Specialist Marketing. Din motive care nu stiu cat tin de fisa postului meu, sefa mea ierarhica imi tot da ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 kira.11 kira.11 intrebarile sunt urmatoarele: 1. la acest articol, compania care m-a concediat trebuia sa puna la dispozitie lista cu locurile de munca vacante care s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Demisia stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna ziua! lucrez la o firma din 28.08.2007 si vreau sa-mi dau demisia, stand in preaviz cele 30 de zile corespunzatoare functiei de conducere pe care am ... (vezi toată discuția)