avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna ziua, Lisdexamphetamina este un medicament pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna ziua, Lisdexamphetamina este un medicament pentru ADHD aprobat ...

Buna ziua, Lisdexamphetamina este un medicament pentru ADHD aprobat de ministerul sanatatii sa fie pus pe piata dar firma licentiata nu vinde produsul. Intrebarea mea este daca exista vreo lege sa faca acest lucru, din ce am gasit pe internet am devenit mai mult confuz. Am incercat sa contactez firma care ar trebui sa vanda produsul dar nu am primit nici un raspuns de ce nu il pun pe piata in Romania. Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:10, 4 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
si aici: [ link extern ] /
Sunt multe produse autorizate de MS pe care nu le gasesti in farmacii. Unele se pot vinde prin internet, ca promotii. Nu este o lege in vigoare care sa oblige firma producatoare/ detinatoare de licenta, sa vand produsul in farmacii romanesti. Discutia se poarta pe preturi intre producator si farmacii distribuitoare. Lanturile de farmacii nu pun preturi acceptabile pentru a nu concura cu preturile unor produse similare, mult mai scumpe. Concluzia : Doar profitul conteaza, nu si sanatatea celor care au nevoie de medicamentul respectiv.
Multumesc pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există trei posibilități:
1 medicamentul nu se vinde in farmacii pentru că necesita administrare specializata. Pentru asta întrebați ANMDM
2 Dacă producătorul nu-l vinde i se va retrage licența
3 cea mai simpla: e criza. Acum niste ani nu se gasea paracetamol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import si olanda pastile disfunctii erectile Rudyf21 Rudyf21 Buna ziua, am o firma are se ocupa de comercilaizarea unor produse impotriva disfunctilor sexuale mai precis solutii impotriva ejacularii precoce. De curand am ... (vezi toată discuția)
Medicamente homeopate AdrianG83 AdrianG83 Bună ziua, Sunt curios dacă aş putea sesiza protecţia consumatorului pentru a obliga o farmacie ce altfel ar fi respectabilă să elimine sau ... (vezi toată discuția)
Despre preturi, promotii, discount-uri dianaCabau dianaCabau Buna ziua, Am niste nelamuriri in legatura cu urmatoarele probleme: 1. Daca este legal sa vand la pret diferit unor clienti diferiti( sa zicem unui depozit ... (vezi toată discuția)