avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am o problemă legată de un credit a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am o problemă legată de un credit a fratelui meu ...

Bună ziua. Am o problemă legată de un credit a fratelui meu care a decedat în luna ianuarie anul acesta. .Eu și împreună cu un alt frate suntem moștenitorii legali. Am fost ieri la bancă să plătesc o parte din credit dar am o nelămurire referitoare la chitanța dată. Pe ea apare numele meu dar apare și economii personale. Nu ar fi normal să specifice rată credit ?
Cel mai recent răspuns: Georgetavass , utilizator 14:26, 1 Aprilie 2025
depinde ce ati mentionat la banca atunci cand ati platit suma. in plus, verificati conditiile de acordare a creditului, posibil sa fi avut asigurare de viata incheiata de banca, iar aceasta sa acopera decesul si sa nu mai platiti creditul. puteti de asemenea sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar - veti prelua numai bunurile, nu si datoriile - verificati la notar.
Asigurarea spune că nu acoperă creditul.

Georgetavass a scris:

Bună ziua. Am o problemă legată de un credit a fratelui meu care a decedat în luna ianuarie anul acesta. .Eu și împreună cu un alt frate suntem moștenitorii legali. Am fost ieri la bancă să plătesc o parte din credit dar am o nelămurire referitoare la chitanța dată. Pe ea apare numele meu dar apare și economii personale. Nu ar fi normal să specifice rată credit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare nelutibuleac nelutibuleac daca o persoana a contractat un credit cu buletinul,si dupa 3 ani a decedat,firna de asigurare preia ratele restante,stiind ca in contract se prevede asigurare ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces? Pavellucian Pavellucian Buna ziua! As dori sa stiu ce se intampla cu plata creditului in caz de deces al debitorului(pers. fizica)? Restituirea acestuia revine familiei sau ce se ... (vezi toată discuția)
Cum aflu ce datorii avea tatăl decedat? buna ziua! tatăl meu ... anym anym Cum aflu ce datorii avea tatăl decedat? Buna ziua! Tatăl meu a decedat in urma cu aproximativ 2 luni. Pana in prezent am descoperit 3 credite de care ... (vezi toată discuția)