avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire anaf prescrisa...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire anaf prescrisa...

Buna dimineata.Sora mea a primit o adresa de instiintare a popririi de la anaf-alte venituri din despagubiri+raspundere pf.Am cautat la ONRC si am gasit ca a fost asociata intr-o firma si nu s-au platit impozite .Ea nu stia sa fie asociat in nicio firma ,doar administrator la o firma a Nasului ei.Titlul executoriu este in 06.09.2018 emis dar ea a aflat de abia acum de situatia asta.Intrebarea mea este ,avand in vedere ca prescrierea anului 2018 a fost la data de 11.03.2025 si ea a primit poprirea dupa aceasta data(25.03.2025),daca are sanse in instanta sa conteste prescrierea.Vom apela la avocat ,dar costurile sunt mari pentru acest proces.Aceasta firma exista inca pentru ca are datorii,dar nu a depus bilant niciodata.Teoretic sora mea ar fi trebuit sa semneze ceva.Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
Lili_Stefan, utilizator
Sunt de vazut si acte din firma, caci poate avea si alte raspunderi... Pana la proces, sa apeleze la o consultatie sa inteleaga situatia, poate apoi cere variante de colaborare, estimari de costuri... poate negocia cu nasul, depinde, pot fi mai multe solutii.
Buna dimineata.Multumesc de raspuns.Nasul a murit anul trecut e o cale inchisa din pacate.Acte din firma nu vad de unde am gasi daca niciun bilant nu a fost depus,probabil doar declaratii de aici si sumele(CAS CASS impozit).Alta varianta ,in afara de contestatie pe motiv de prescriere, nu vad.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.Anul 2018 s-a prescris ,datorita Covidului pe 11.03.2025.Astazi a fost la anaf si a ridicat decizia de atragere a raspunderii care e tot in 2018.Aceste acte ale anaf trebuiau comunicate la adresa personala sau cea oficiala a firmei respective?Ma gandesc ca decizia e pe CNP deci trebuia comunicata la adresa de domiciliu a persoanei fizice.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu av_emy av_emy Buna seara! Asociatul unui SRL fara activitate si datorii la fisc din anul 2012, a primit de la Anaf somatie de plata si titlu executoriu pe persoana fizica pt ... (vezi toată discuția)
Consecintele schimbarii legislatiei fiscale mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului si il obtine. Persoana ... (vezi toată discuția)