Buna dimineata.Sora mea a primit o adresa de instiintare a popririi de la anaf-alte venituri din despagubiri+raspundere pf.Am cautat la ONRC si am gasit ca a fost asociata intr-o firma si nu s-au platit impozite .Ea nu stia sa fie asociat in nicio firma ,doar administrator la o firma a Nasului ei.Titlul executoriu este in 06.09.2018 emis dar ea a aflat de abia acum de situatia asta.Intrebarea mea este ,avand in vedere ca prescrierea anului 2018 a fost la data de 11.03.2025 si ea a primit poprirea dupa aceasta data(25.03.2025),daca are sanse in instanta sa conteste prescrierea.Vom apela la avocat ,dar costurile sunt mari pentru acest proces.Aceasta firma exista inca pentru ca are datorii,dar nu a depus bilant niciodata.Teoretic sora mea ar fi trebuit sa semneze ceva.Multumesc.
Sunt de vazut si acte din firma, caci poate avea si alte raspunderi... Pana la proces, sa apeleze la o consultatie sa inteleaga situatia, poate apoi cere variante de colaborare, estimari de costuri... poate negocia cu nasul, depinde, pot fi mai multe solutii.
Buna dimineata.Multumesc de raspuns.Nasul a murit anul trecut e o cale inchisa din pacate.Acte din firma nu vad de unde am gasi daca niciun bilant nu a fost depus,probabil doar declaratii de aici si sumele(CAS CASS impozit).Alta varianta ,in afara de contestatie pe motiv de prescriere, nu vad.
Buna ziua.Anul 2018 s-a prescris ,datorita Covidului pe 11.03.2025.Astazi a fost la anaf si a ridicat decizia de atragere a raspunderii care e tot in 2018.Aceste acte ale anaf trebuiau comunicate la adresa personala sau cea oficiala a firmei respective?Ma gandesc ca decizia e pe CNP deci trebuia comunicata la adresa de domiciliu a persoanei fizice.