avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie si titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie si titlu executoriu

Buna seara! Asociatul unui SRL fara activitate si datorii la fisc din anul 2012, a primit de la Anaf somatie de plata si titlu executoriu pe persoana fizica pt datoriile societatii. Mentionez ca in urma cu 6 luni, al doilea asociat care este si administratorul firnei a primit decizie de angajare a raspunderii solidare pt aceeasi datorie. Este legal ca primul asociat sa primeasca direct somatie si titlu executoriu fara a primi decizie de angajare a raspunderii solidar? Avand in vedere ca datoriile provin din 2012 nu s-au prescris?( tot de atunci nu a mai existat activitate in firma), De asemenea, somatia emisa pe persoana fizica nu face referire la firma cu pricina, cuprinde doar un tabel cu sumele de plata, ce reprezinta fiecare(impozit pe profit, somaj, cas angajator, cass angajator) si ca s-au emis in baza titlui executoriu cu nr..din data de 15 octombrie 2018. Cum ar trebui procedat? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
av_emy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:46, 8 Noiembrie 2018
Atragerea raspunderii este in calitate de administrator. In ceea ce priveste prescriptia, depine ce acte de intrerupere s-au facut. Mergeti cu actele la un avocat si vedeti daca aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele schimbarii legislatiei fiscale mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului si il obtine. Persoana ... (vezi toată discuția)
Lipsa dreptului la aparare mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Punem in discutie urmatoarea speta: In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a administratorului mobilabpd mobilabpd in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat ... (vezi toată discuția)