avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lipsa dreptului la aparare
Discuție deschisă în Executare silită

Lipsa dreptului la aparare

Buna ziua!
Punem in discutie urmatoarea speta:
In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului si il obtine.
Persoana fizica face apel la actiunea respectiva, sentinta se caseaza si se trimite spre rejudecare.
Intre timp, ANAF trimite somatie si titlu executoriu.
Persoana fizica face contestatie la titlu executoriu si la somatie si solicita repunere in termen intrucat nu a luat la cunostinta despre decizia de atragere a raspunderii in solidar. Cererea privind contestatia la executare a fost respinsa, cererea de repunere in termen a fost ca inadmisibila.
La procesul privind atragerea raspunderii in solidar, ANAF se prezinta si declara ca litigiul in sine a ramas fara obiect, intrucat dupa noua legislatie fiscala, ANAF nu mai are nevoie de avizul judecatorului sindic pentru atragerea raspunderii solidare.
Se pune urmatoarea intrebare: daca decizia de atragere a raspunderii solidare s-a dat, anul trecut, ca urmare a obtinerii acelui aviz, iar in baza acelei decizii s-a emis titlu executoriu si somatie, cum se mai poate apara persoana fizica?
Intreb acest lucru in urmatorul context: au trecut cele 30 zile aferente posibilitatii de a ataca decizia de atragere a raspunderii solidare, instanta nu a fost de acord cu repunerea in termen, iar procesul privind atragerea raspunderii solidare, a ramas fara obiect. Astfel persoanei fizice nu i se mai da dreptul de a se apara. Este corect? Ma gandesc ca cineva cu experienta in domeniu, ar putea sa-si exprime o opinie in acest sens.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 14:29, 17 Februarie 2015
Va rog sa imi spuneti daca nu am fost destul de explicita si deasemeni, va rog sa va spuneti opinia (daca aveti, bineinteles).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele schimbarii legislatiei fiscale mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a administratorului si il obtine. Persoana ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis la o hatarare care nu e definitiva. mioara2012 mioara2012 Buna ziua. La o actiune a Finantelor de atragere a raspunderii in solidar, in cadrul unui dosar de insolventa, s-a facut recurs. S-a admis recursul si s-a dat ... (vezi toată discuția)
Motiv delicat pentru admiterea recursului mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in prima instanta, in cadrul unui proces de insolventa, ANAF a obtinut avizul pentru atragerea raspunderii ... (vezi toată discuția)