Daca a fost emisa decizie privind atragerea raspunderii solidare cred ca ANAF va incepe executarea silita impotriva administratorului, indiferent de intrarea in insolventa sau nu a societatii.
In cazul acesta titlul executoriu este decizia emisa de catre ANAF, iar termenul de prescriptie incepe sa curga de la data implinirii termenului de plata calculat astfel:
Pentru diferenţele de obligaţii fiscale principale şi pentru obligaţiile fiscale accesorii, stabilite prin decizie potrivit legii, termenul de plată se stabileşte în funcţie de data comunicării deciziei, astfel:
a)dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 1-15 din lună, termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare, inclusiv;
b)dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 16-31 din lună, termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare, inclusiv.
Sigur ca intervine discutia daca nu cumva, la data emiterii deciziei ANAF, nu intervenise deja prescriptia pentru o parte dintre creante.
Dar stabilirea exacta a situatiei se va face pe baza documentelor pe care (poate) le aveti dumneavoastra si pe baza documentelor ce se vor depune de catre ANAF intr-o eventuala contestatie la executare.
Ce vreau sa spun este ca vor trebui adunate actele pe care le aveti si vazut punctual pentru fiecare creanta scadenta, data prescriptie, ordinea stingerii creantelor fiscale, plati etc.
Indiferent de procesul descris mai sus, pentru societate aveti obligatia depunerii unei cereri de deschidere a procedurii insolventei.
Daca o formuleaza societatea, are posibilitatea de a isi alege dinainte lichidatorul judiciar.
Despre actele necesare dosarului de deschidere a procedurii insolventei am mai scris si puteti vedea aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sper sa va fie de folos informatiile.